Αυτά ζήτησε με τις δύο επιστολές ο Βέλιος – ΦΩΤΟ

Πέθανε με «μη υποβοηθούμενη ευθανασία» το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, σε ηλικία 63 ετών.

Τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρήθηκε από καρκίνο, ο οποίος τον κατέβαλε σωματικά. Ο Αλέξανδρος Βέλιος όμως ήταν πνεύμα ελεύθερο και ασυμβίβαστο. Είχε μάλιστα το σθένος να διαβάσει ο ίδιος το ιδιόχειρο σημείωμά του, λίγο πριν φύγει από τη ζωή και να το αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Δείτε το βίντεο:

“Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτέλειας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη. Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, να χαραχθεί η εξής φράση: Ευ ζην, ευ θνήσκειν .Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και άλλα παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου – κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί” αναφέρει ο Αλέξανδρος Βέλιος στις επιστολές του.

Δείτε εδώ:

 

 

 

«Η τελευταία μου νοσηλεία μου στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας μου. Είναι πλέον θέμα λίγων εβδομάδων. Αναστοχαζόμενος  την εμπειρία και μπροστά στο φάσμα της σωματικής και ψυχικής μου φθοράς αποφάσισα απόψε να δώσω μόνος μου, ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό μου, το τέλος που μου ταιριάζει. Να φύγω εν ειρήνη και εν συνειδήση. Έζησα με αξιοπρέπεια. Με αξιοπρέπεια επέλεξα να πεθάνω», λέει, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος και, ζητώντας συγγνώμη από τους οικείους του, καταλήγει: «έζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης».

 

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 15:00 το μεσημέρι στο Α΄ νεκροταφείο.

 

Διαβάστε επίσης:

O Bέλιος δημοσίευσε σε βίντεο το «αντίο» του

Το συγκλονιστικό «αντίο» της συζύγου του Αλέξανδρου Βέλιου – ΦΩΤΟ

Πέθανε ο Αλέξανδρος Βέλιος – Συγκλονίζουν τα ιδιόχειρα σημειώματα που άφησε πριν «φύγει»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ