4 σοροί ανασύρθηκαν από το ναυάγιο του Φαρμακονησίου

4 σοροί ανασύρθηκαν από το ναυάγιο του Φαρμακονησίου

Τέσσερις ακόμη σορούς από το ναυάγιο του Φαρμακονησίου που στοίχισε τη ζωή σε αρκετούς μετανάστες ανέσυραν σήμερα οι άνδρες των υποβρύχιων αποστόλων του λιμενικού σώματος. Πρόκειται για μια υπόθεση που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη καθώς οι μετανάστες είχαν καταγγείλει ότι οι άνδρες του λιμενικού τους πέταξαν στην θάλασσα με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο.

Χθες το υδρογραφικό ωκεανογραφικό «Στράβων» του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε σε βάθος 73 μέτρων το βυθισμένο πλοίο.

Σήμερα και υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Ανακρίτριας, ειδικό κλιμάκιο της ομάδας ειδικών καταδύσεων της μονάδας υποβρυχίων αποστολών επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο και εντόπισε τέσσερις σορούς αγνοουμένων. Πρόκειται για έναν άνδρα, μια γυναίκα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Εντός του βυθισμένου σκάφους εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν.

Με εντολή της Ανακρίτριας οι τέσσερις σοροί θα μεταφερθούν με σκάφος λιμενικού, στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ