3η ημέρα ταλαιπωρίας για τους επιβάτες του “Βιτσέντζος Κορνάρος” – ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται και σήμερα για 3η μέρα η ταλαιπωρία των 227 επιβατών και του 55μελούς πληρώματος του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο προσάραξε το βράδυ της Τετάρτης σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου.

Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», ενώ αναμενόταν να φθάσει γύρω στις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια. Σήμερα θα επιχειρήσει να κατευθυνθεί εκ νέου στο λιμάνι της Κάσου.

Στο μεταξύ ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε την Πέμπτη στην Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο κλιμάκιο επιθεωρητών και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ σε όλους του επιβαίνοντες παρέχεται σίτιση και ενδιαίτηση.

Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο Ε/Γ – Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ”, τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές Ενημέρωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.

 

Δείτε το βίντεο του Mega:

 

Δείτε το βίντεο από το κατάστρωμα του πλοίου:

Πηγή βίντεο: Ροδιακή Εφημερίδα

 

Διαβάστε επίσης:

Το απόγευμα η ρυμούλκηση του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Χωρίς τέλος η ταλαιπωρία των επιβατών του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Η μάχη με τα κύματα του «Βιτσέντζος Κορνάρος» – ΒΙΝΤΕΟ

Λαγκαδιανός: Πολύ δύσκολη η εκκένωση του πλοίου με 8 μποφόρ – ΒΙΝΤΕΟ

Μαρτυρία για το «Βιτσέντζος Κορνάρος»: Το καράβι έπεσε στα βράχια – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ