• Καμίνης: Οι πλατείες της πόλης δεν θα γίνονται άτυποι καταυλισμοί - ΒΙΝΤΕΟ

  10:09 πμ, Παρασκευή 11 Μάρ 2016 10:09 πμ, Παρασκευή 11 Μάρ 2016

  Την πρόθεση του δήμου Αθηναίων να μην μετατραπούν οι πλατείες και τα πάρκα της πόλης σε άτυπους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών, επισήμανε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και υπογράμμισε ότι έχει λάβει τη σχετική διαβεβαίωση και εγγύηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

  «Ο ίδιος επέμεινα να αποκατασταθεί η πλατεία, ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στους κατοίκους “ότι δεν τους έχουμε εγκαταλείψει στην τύχη τους” συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα Mega” και προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στην Αθήνα, όπου οι οργανώσεις και οι απλοί πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν για να παραδίδουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

  Αναφερόμενος στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπογράμμισε ότι το πρώτο αφορά στη φιλοξενία 30.000 ατόμων σε καταυλισμούς και το δεύτερο στη φιλοξενία 20.000 ανθρώπων σε διαμερίσματα ανά την Ελλάδα. ,

  Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η παραχώρηση επιπλέον έκτασης στον Ελαιώνα και εκτίμησε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα διαμορφωθεί έτσι ο καταυλισμός, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί περίπου 1.900 άτομα.

  Αυτή τη στιγμή στην έκταση των 30 στρεμμάτων του Ελαιώνα στεγάζονται 700 άνθρωποι σε κοντέινερ, διευκρίνισε.

  Αναφορικά με το πρόγραμμα εκμίσθωσης διαμερισμάτων για τη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών, υπογράμμισε ότι έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον και ότι υπάρχει συνεργασία με τους μεσίτες. «Το ζήτημα είναι να μην συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε συγκεκριμένα σημεία και να διασπαρθούν σε όλο το λεκανοπέδιο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα προβλέπεται από το σχέδιο μετεγκατάστασης, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και μισθωτής των διαμερισμάτων θα είναι η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες.

  Η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, πρόσθεσε ο κ. Καμίνης “θέλει μεθοδικότητα, ψυχραιμία, οργάνωση και συνεργασίες και δεν πρέπει να είναι το πεδίο άγονων πολιτικών αντιπαραθέσεων” και υπογράμμισε ότι η Αθήνα αποτελεί μια ειδική περίπτωση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση.

  “Προς το παρόν δεν έχουμε δει από την κυβέρνηση εκείνη τη σταθερή υποστήριξη που θα έπρεπε να έχουμε, αν εξαιρέσουμε την πλατεία Βικτωρίας. Θέλουμε την έμπρακτη και ειδική για την Αθήνα στήριξη της κυβέρνησης”, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και προειδοποίησε ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμείνουν για χρόνια στην Ελλάδα.

  Διαβάστε επίσης:

  Συγκλονιστικές εικόνες στην Ειδομένη – Ουρές στις λάσπες για ένα πιάτο φαγητό - ΦΩΤΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα