Η ζούμπα και το οριεντάλ ακύρωσαν τη λειτουργία της εκκλησίας

Το οριεντάλ και η ζούμπα, ακύρωσαν το χθεσινό απογευματινό ιερό κήρυγμα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα.

Οι εφημέριοι του μητροπολιτικού ναού εξέφρασαν την πικρία τους, όχι μόνο για τις  καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά και γιατί αυτές επελέγησαν να γίνουν 20 μέτρα από το ιερό του ναού.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, χθες το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου και λίγο μετά την Απόλυση ο πατέρας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι «δυστυχώς το απογευματινό κήρυγμα από τον ναό δεν θα γίνει, γιατί την ίδια στιγμή στην πλατεία θα καρναβαλίζονται. Το Τριώδιο δεν σημαίνει γλέντι, αλλά για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς είναι η περίοδος της μετανοίας, προσευχής και νηστείας. Γι’ αυτό κι από σήμερα, που ανοίγει το Τριώδιο, ο κάθε πιστός προσεύχεται κατανυκτικά και ψάλλει· «της μετανοίας άνοιξόν μοι πύλας, Ζωοδότα…». Τα γλέντια δεν έχουν καλή κατάληξη».

Πολλοί από το εκκλησίασμα όχι μόνο κατανόησαν την απόφαση του εφημερίου αλλά είπαν: «Θα μπορούσε ο Δήμος να κάνει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πλατεία του Ανεμόμυλου».

Διαβάστε επίσης:

Tα συγκινητικά λόγια της Βανδή για τον Παντελίδη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ