O Ιερώνυμος για την καύση των νεκρών: Ο δήμαρχος τη δουλειά του και εγώ τη δουλειά μου

«Ο βασικός κανόνας της Ορθοδοξίας είναι ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαλέξει αυτό που θέλει, αλλά αναλαμβάνει και την ευθύνη γι’ αυτό που κάνει», τόνισε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σχετικά με το θέμα καύσης των νεκρών.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι υπάρχει ένας τρόπος ζωής και δεν μπορεί ο καθένας όποτε έρχεται να προσθέτει ή να αφαιρεί. «Αλλά η ζωή είναι αυτή που τρέχει», υπογράμμισε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι «αν ένας άνθρωπος ζητήσει, αλλά όχι να του το φορτώσουν, να ζητήσει μόνος του να καεί το σώμα του, είναι δική του η επιλογή και δική του η ευθύνη. Δεν μπορεί, όμως, να ζητήσει να είναι και λίγο ορθόδοξος, να θέλει και Ακολουθία ή να ζητήσει να γίνει το αποτεφρωτήριο μέσα στο κοιμητήριό μας».

Τέλος, σημείωσε πως «Όσοι, λοιπόν, θέλουν είτε ως πρόσωπα είτε ως φορείς, δήμοι ή άλλοι φορείς, θα αγοράσουν ένα κτήμα, θα βρουν μια έκταση, θα κάνουν ένα αποτεφρωτήριο και από εκεί και πέρα ο καθένας θα αποφασίζει για τον εαυτό του και θα αναλαμβάνει και την ευθύνη του. Ο δήμαρχος τη δουλειά του και εγώ τη δουλειά μου».

Πηγή: AΠΕ

 

Δείτε επίσης:

“Όχι” της Ιεράς Συνόδου στην καύση των νεκρών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ