SOS από το αεροδρόμιο της Μαγιόρκας για “ύποπτο” επιβάτη που αναχώρησε από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκας προσγειώθηκε νωρίς το μεσημέρι αεροπλάνο από την Αθήνα, μετά από την ειδοποίηση των ελληνικών αρχών για επιβάτη που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο που ,μεταξύ άλλων, ανιχνεύει ίχνη που αφήνουν εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στην πρωινή πτήση από Αθήνα για Μαδρίτη, οι εργαζόμενοι εταιρείας ασφάλειας στο “Ελ. Βενιζέλος” πραγματοποίησαν, στις 9:15 δειγματοληπτικό έλεγχο “σνίφερ” σε τρεις επιβάτες. Ο συγκεκριμένος έλεγχος γίνεται με ένα πανί και δείχνει μεταξύ άλλων εάν ο επιβάτης έχει έρθει σε επαφή με εκρηκτικά.

Ωστόσο και οι τρεις επιβάτες επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο πριν βγουν τα αποτέλεσμα του ελέγχου καθώς η πτήση έπρεπε να γίνει στην καθορισμένη ώρα. Στις 10:20 όμως η αστυνομία του αεροδρόμιου ενημερώθηκε πως ένα από τα τεστ, βγήκε θετικό και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρόμιου ήρθαν σε επικοινωνία με τον πιλότο που προσγειώθηκε στη Μαγιόρκα στις 12:15 το μεσημέρι, για να ακολουθήσει νέος έλεγχος του επιβάτη, αυτή τη φορά από τις ισπανικές αρχές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο enikos.gr, πως ο έλεγχος στις αποσκευές των επιβατών δεν έδειξε κάτι ύποπτο ωστόσο μετά το θετικό δείγμα είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσει λεπτομερής έρευνα.

Διαβάστε επίσης.

Μαρτυρία για την πρόσκρουση πλοίου στη Χαλκίδα – Φαινόταν ότι είχε κακή πορεία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ