Συνεχίζονται οι έρευνες στο Φαρμακονήσι

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και οδύνη για το τραγικό συμβάν στο Φαρμακονήσι, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα, γνωστοποιώντας ότι οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και ακόμα ενός αγνοουμένου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τις βραδινές ώρες χθες διεξάγεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό  αγνοούμενων αλλοδαπών προσφύγων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος περίπου 6 μέτρων με καμπίνα, στο οποίο επέβαιναν είκοσι 29 αλλοδαποί  πρόσφυγες  βυθίστηκε, λόγω εισροής υδάτων και ανατροπής, στο Φαρμακονήσι.

Από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη  και συμμετέχουν ένα Ναυαγοσωστικό και δύο Περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και τρία ιδιωτικά σκάφη, έχουν διασωθεί, μέχρι στιγμής, σώοι 15 αλλοδαποί πρόσφυγες (13 άνδρες και 2 γυναίκες), οι οποίοι διακομίσθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο της Λέρου για προληπτικούς λόγους.

Επίσης,  έχουν ανασυρθεί οι σοροί 13 προσφύγων  (4 άνδρες, 2 γυναίκες και 7 παιδιά).

Στην περιοχή πνέουν Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 4 με 5 μποφόρ.

Κατά δήλωση των διασωθέντων εξακολουθεί να υπάρχει ένας αγνοούμενος πρόσφυγας. Οι έρευνες συνεχίζονται και τυχόν εξελίξεις.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας  και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και οδύνη για το τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών μεταξύ των οποίων και πολλών μικρών παιδιών.

Διαβάστε επίσης:

Τους 13 έφτασαν οι νεκροί στη νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ