“Εξαφανίστηκαν” μόλις έμαθαν για τη μεταφορά οι μετανάστες

Με πυρετώδεις ρυθμούς οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να ολοκληρώσουν μέσα στα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις υποδομές για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Στην Αττική, σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί από χθες το γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό, όπου μετά την συμφωνία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και των τριών δήμων της περιοχής θα εγκατασταθούν προσωρινά για ένα τρίμηνο μετανάστες από χώρες της βόρειας Αφρικής και της Ασίας.

Χθες ο πρωθυπουργός επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις σε Χίο και Λέρο, όπου δημιουργούνται δυο hotspots για την πρώτη υποδοχή και ταυτοποίηση προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία. 

Από το Ταε Κβον Ντο στο χόκεϊ

Καταφύγιο στο γήπεδο του χόκεϊ στην περιοχή του Ελληνικού θα βρουν οι οικονομικοί μετανάστες που μεταφέρθηκαν στην Αθήνα από την Ειδομένη, καθώς δεν τους επιτράπηκε η είσοδο στην ΠΓΔΜ. Πρόκειται κυρίως για άτομα αλγερινής, μαροκινής, ιρανικής και μπαγκλαντεσιανής καταγωγής.

Για τη στέγαση των μεταναστών θα χρησιμοποιηθούν οι χώροι της ολυμπιακής εγκατάστασης που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου έχοντας τη δυνατότητα να στεγάσουν περίπου 500 άτομα. 

Το ερώτημα είναι βέβαια ποιοι θα φιλοξενηθούν εκεί, καθώς από την ώρα που έγινε γνωστό την Τρίτη ότι οι μετανάστες θα μεταφέρονταν από το Ταε Κβον Ντο στο χόκεϊ, οι περισσότεροι κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν από το Φάληρο. Αρκετοί από αυτούς φέρονται να έφυγαν για το κέντρο της Αθήνας, αναζητώντας καταφύγιο στην περιοχή της Ομόνοιας. 

Μια ομάδα Μαροκινών πήραν ήδη το δρόμο για το στρατόπεδο της Κορίνθου, καθώς εκτιμήθηκε από τις αστυνομικές αρχές ότι είναι υπαίτιοι επεισοδίων που ξέσπασαν τις περασμένες ημέρες στο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο μεταξύ μεταναστών. 

Εργοτάξιο καθαρισμού το γήπεδο του χόκεϊ

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεργεία καθαρισμού και απολύμανσης δουλεύουν από χθες στην ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϋ στο Ελληνικό, προκειμένου να δεχθεί τους μετανάστες που απομακρύν��ηκαν από το Ταε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου, όπως συμφώνησαν προχθές ο υπουργός Γ. Μουζάλας και οι τρεις δήμαρχοι Κωνσταντάτος, Κονδύλης και Παπανικολάου.

Τα συνεργεία επίσης θα αποκαταστήσουν και όλες τις ζημιές οι οποίες έγιναν κατά το διάστημα της φιλοξενίας των μεταναστών (Μαροκινοί, Ιρανοί και Αλγερινοί). 

Επίσης, προετοιμάζονται και οι δύο μεγάλες σκηνές που έχουν στηθεί μπροστά από το κτίριο του χόκεϊ οι οποίες μπορούν να δεχθούν 100 άτομα η καθε μία. Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικόν Α.Ε. το κτίριο μπορεί να παραδοθεί προς χρήση στο Υπουργείο το νωρίτερο σήμερα το μεσημέρι.

Πηγή φωτογραφιών: vimaonline.gr

Διαβάστε επίσης:

Εδώ θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες – ΦΩΤΟ

Ξεκίνησε η μεταφορά μεταναστών από το γήπεδο Τάε Κβον Ντο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ