Διέξοδο από τον Έβρο “βλέπουν” οι πρόσφυγες – Οργανώνονται μέσω Facebook

Οι πρόσφυγες που παραμένουν στην Τουρκία και αναζητούν  μια διέξοδο προς την Ευρώπη, ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα και αρκετοί από αυτούς κατευθύνονται προς τον Έβρο.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι μόλις χθες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας απώθησαν χιλιάδες πρόσφυγες που επιχειρούσαν να περάσουν τον Έβρο στο ύψος της Αδριανούπολης, στους γύρω λόφους όμως παραμένουν χιλιάδες άλλοι περιμένοντας την ευκαιρία να φτάσουν πεζοί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, υπάρχει σοβαρό ζήτημα ασφαλείας στα σύνορα, καθώς παραμένει κατεστραμμένο το κομμάτι του φράχτη του Έβρου που κατέρρευσε από την κακοκαιρία τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι ευθύνες βαραίνουν κατά κύριο λόγο τον τέως υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος φέρεται να ζητούσε 56.000 ευρώ από την ηγεσία της Αστυνομίας, προκειμένου να εκμισθώσει σκαπτικά μηχανήματα του Στρατού Ξηράς και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επισκευής του φράκτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι πρόσφυγες οργανώνονται μέσω facebook, καθώς στην ομάδα «crossing no more», περιέχονται κάθε είδους πληροφορίες, αλλά και αναρτήσεις όπως: «Εμείς, εννοώ οι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να εισέλθουμε στην ευρωπαϊκή επικράτεια την 15η Σεπτεμβρίου για να αποφύγουμε τις βάρκες του θανάτου…».

Για το θέμα, μάλιστα, φέρεται να υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Μετά την αποχώρηση Καμμένου και την ανάληψη καθηκόντων υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας από τον κ. Ιωάννη Γιάγκο, η διαδικασία έχει επανεκκινήσει. Μάλιστα οι εργασίες δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν και εντός των ημερών.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν μετανάστες κοντά στα ελληνικά σύνορα

Συνάντηση Ολάντ-Ρέντσι – Στην ατζέντα το προσφυγικό

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός βοοειδών στην Αλεξανδρούπολη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ