• Συνελήφθη 21χρονος που είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό ανηλίκων

  3:38 μμ, Πέμπτη 20 Αυγ 2015 3:38 μμ, Πέμπτη 20 Αυγ 2015

  Ένας 21χρονος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Pacifier» για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων.

  Ο 21χρονος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη διέμενε και εργαζόταν προσωρινά σε ξενοδοχείο σε περιοχή της Ηλείας.

  Στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του, βρέθηκε πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Σε βάρος του 21χρονου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

  Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, διεξήχθη έρευνα στο δίκτυο TOR για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Συγκεκριμένα, σε ειδική πλατφόρμα «hidden service» του εν λόγω δικτύου, η οποία κατασχέθηκε από τις αρχές των Η.Π.Α., εντοπίστηκε αποκλειστικά περιεχόμενο με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Το υλικό που κατασχέθηκε, αναλύθηκε από τις Υπηρεσίες του F.B.I και την Europol, με σκοπό να προκύψουν, τόσο οι διαχειριστές των Υπηρεσιών αυτών, όσο και οι χρήστες-μέλη.

  Από τις έρευνες προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της Ελληνικής επικράτειας και στη συνέχεια τα στοιχεία τέθηκαν στη διάθεση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

  Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε άμεσα ενδελεχή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ταυτοποίησε ηλεκτρονικό ίχνος σε σύνδεση διαδικτύου του 21χρονου.

  Κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη την Τετάρτη στην οικία του ανωτέρω σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγε επιτόπια έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή που ανήκε στον 21χρονο.

  Σημειώνεται ότι ο 21χρονος, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, διέμενε και εργαζόταν προσωρινά σε ξενοδοχείο σε περιοχή του Νομού Ηλείας, όπου μετέβη άλλο κλιμάκιο αστυνομικών, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, προκειμένου να διεξάγει εκ νέου έρευνα.

  Από την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του 21χρονου, εντοπίστηκε ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής του, που περιείχε πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία ο 21χρονος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

  Συνολικά, κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop) και φορητό μέσο αποθήκευσης, τύπου USB.

  Όλα τα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, καθώς το ψηφιακό υλικό θα διερευνηθεί από εξειδικευμένους αξιωματικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τόπος προέλευσης και η ταυτότητα των θυμάτων.

  Ο 21χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

  Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  ·Τηλεφωνικά: 111 88

  ·Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: [email protected]

  ·Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android: CYBERKID

  ·Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

  Διαβάστε επίσης:

  Σε κρίσιμη κατάσταση 40χρονη που βρέθηκε χτυπημένη στο ΑΠΘ

  Πυρκαγιά στη βόρεια Κέρκυρα - ΤΩΡΑ

  Βούλιαξε υπερπολυτελές σκάφος στη Μύκονο - BINTEO

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα