Νο 1 στόχος τρομοκρατών η Ντέλια και οι 57 τροϊκανοί

Σκηνές από ταινίες του Χόλιγουντ εκτυλίσσονται καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας, όπου για πρώτη φορά συγκεντρώνεται τόσο μεγάλος αριθμός από σωματοφύλακες και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών.

Στους δρόμους γύρω από το Χίλτον, το Σύνταγμα και το Μέγαρο Μαξίμου κυκλοφορούν θυριώδη τζιπ με φιμέ τζάμια γεμάτα πάνοπλους άντρες, μοτοσικλετιστές – καλωδιωμένοι – με αλεξίσφαιρα και οχήματα που φέρουν εξοπλισμό που απλώνει ηλεκτρονικό δίχτυ ασφαλείας για τον κίνδυνο εναέριας επίθεσης με drones ή υποκλοπών συνομιλιών.

Όλα αυτά συμβαίνουν από τότε που οι εκπρόσωποι των θεσμών εγκαταστάθηκαν στο Χίλτον για τη διαπραγμάτευση. Η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, ο Ντέκλαν Κοστέλο της ΕΕ, ο Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ και ο Νίκολας Τζιαμαρόλι του ESM θεωρούνται νούμερο ένα στόχος για τρομοκρατική επίθεση. Η έλευσή τους στην Ελλάδα έγινε αφού πρώτα οι υπεύθυνοι ασφαλείας τους έδωσαν το τελικό “ΟΚ”.

Το αποτέλεσμα είναι η Αθήνα να έχει τεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πράκτορες με πολλά χιλιόμετρα στην παροχή πληροφοριών και σωματοφύλακες που θεωρούνται σταρ στη φύλαξη VIPs.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να είναι σε εγρήγορση και για το γεγονός ότι πολλοί από τους πράκτορες ταξιδεύουν στην Ελλάδα με την ιδιότητα του διπλωματικού ακολούθου ή συμβούλου χρησιμοποιώντας διπλωματικά διαβατήρια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απόλυτος έλεγχος του πόσοι άνδρες ξένων μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται στην πρωτεύουσα και ποιος είναι ο ρόλος τους.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διαβάστε επίσης

Ο Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη με μισθό 125.000 ευρώ τον μήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ