• Διακόπηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής λόγω αποχώρησης της πολιτικής αγωγής

  12:31 μμ, Τρίτη 14 Ιουλ 2015 12:31 μμ, Τρίτη 14 Ιουλ 2015

  Αποχώρησε η πολιτική αγωγή από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, διαμαρτυρόμενη για τη μη τήρηση πρακτικών με φωνοληψία, μετά από ένταση που δημιουργήθηκε με τους συνηγόρους υπεράσπισης που απέσυραν ένσταση που είχε αναπτυχθεί προφορικά.

  Η ενδέκατη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με την προφορική ανάπτυξη ένστασης από την πλευρά του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου για την υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Ιωάννη Άγγου, σχετικά με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

  Ο συνήγορος, Ι. Σωτηρόπουλος, για περίπου μία ώρα ανέπτυξε ένσταση ζητώντας την παύση της ποινικής δίωξης για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.

  Όπως σημείωσε στη συγκεκριμένη περίπτωση "εκλείπει το οικονομικό όφελος που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για το συγκεκριμένο αδίκημα". Μάλιστα, για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του επικαλέστηκε και τη συνθήκη του Παλέρμο η οποία αποτέλεσε και την βάση της άποψης της μειοψηφίας που καταγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα. Ολοκληρώνοντας πρόσθεσε ότι παραβιάζονται και οι συνταγματικές αρχές που αφορούν στην ελευθερία των πολιτικών κομμάτων.

  Ωστόσο, η απόσυρση της ένστασης που ζήτησε αμέσως μετά από μια ολιγόλεπτη διακοπή του δικαστηρίου ο συνήγορος του κατηγορούμενου προκειμένου να κατατεθεί συνολικά από την πλευρά της υπεράσπισης όπως είπε, προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που έκαναν λόγο για "ευθεία παραβίαση των δικονομικών αρχών".

  Στις τοποθετήσεις τους υπογράμμισαν πως με την κίνηση αυτή αποδεικνύεται το ενιαίο της υπεράσπισης παρά τους ισχυρισμούς τους ότι δεν είναι μέλη της ίδιας οργάνωσης και επανέφεραν το αίτημα για μαγνητοφωνημένα πρακτικά της ακροαματικής διαδικασίας.

  Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για το θέμα ενώ η πολιτική αγωγή κατήγγειλε μεθοδεύσεις από την πλευρά τη υπεράσπισης και έκανε λόγο για παρωδία. Οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα αποχώρησαν από την διαδικασία, απόφαση με την οποία συντάχθηκαν και οι υπόλοιπου συνήγοροι πολιτικής αγωγής. Όπως επεσήμαναν σε κοινή γραπτή δήλωση τους αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την "μη ορθή τήρηση πρακτικών τα οποία εξασφαλίζουν την δημοσιότητα της δίκης" καθώς όπως υπογράμμισαν δεν έχει καταγραφεί η αναφορά του συνηγόρου υπεράσπισης ότι " μπορεί οι κατηγορούμενοι να μην είναι όλοι βουλευτές αλλά είναι μέλη του ιδίου κόμματος".

  Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε την διαδικασία για την Πέμπτη 16 Ιουλίου διευκρινίζοντας παράλληλα οτι στο εξής οι συνήγοροι πρέπει να καταθέτουν τα αιτήματα τους και εγγράφως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τα κρίνει το δικαστήριο.

  Δείτε επίσης:

  Επιτρέπονται οι φωτογραφίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα