Και τραπεζικοί στο κύκλωμα της greek mafia

 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης 

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την πορεία των ερευνών που αφορούν το μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών το οποίο κατεύθυναν ποινικοί μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού φθάνοντας μέχρι τη νεοτρομοκρατία και εξάρθρωσε το Τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα  με αξιωματικούς της Ασφάλειας ελέγχεται ο ρόλος τραπεζικών υπαλλήλων και αστυνομικών καθώς υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι έδιναν ζωτικής σημασίας πληροφορίες στην τριανδρία των φυλάκων Κορυδαλλού σχετικά με τα συμβόλαια θανάτου που είχαν εναντίον δικαστικών και ενός αστυνομικού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι πληροφορίες που έδιναν τα συγκεκριμένα άτομα είχαν σχέση με τις διευθύνσεις κατοικίας των στόχων και όχι μόνο.

Ο ρόλος μάλιστα των επίορκων αστυνομικών δεν σταματά μόνο σε αυτό το σημείο. Αστυνομικός που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται πως ήταν το πρόσωπο που τηλεφώνησε προσωπικά στον Παναγιώτη Βλαστό για να τον ενημερώσει ότι ο εκτελεστής που είχε επιλέξει για να δολοφονήσει την Πρόεδρο Εφετών βρισκόταν στο στόχαστρο των συναδέλφων του οι οποίοι θα τον συλλάμβαναν.

Ο βαρυποινίτης τότε επικοινώνησε με την ξαδέλφη του τη Λίτσα και της είπε «πες στον … να κρυφτεί, θα του δώσω εγώ λεφτά». Έτσι και έγινε, όμως πριν προλάβει ο συνεργάτης του να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου, συνελήφθη.

 

Σκληροί ακόμη και μέσα στο Τμήμα

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν στο enikos.gr πως ο συγκεκριμένος συνεργάτης του βαρυποινίτη και ένας ακόμα νεαρός που συνελήφθησαν, είχαν συμπεριφορά που δεν συνάδει με αυτή του κρατούμενου, ενώ δεν δίστασαν να απειλήσουν ευθέως όσους βρίσκονταν μέσα στο Τμήμα.

«Είχαν την νοοτροπία ότι δεν τους αγγίζει τίποτα» λέει χαρακτηριστικά αστυνομικός που χειρίζεται την υπόθεση. «Ένας από αυτούς δεν δίστασε να επιτεθεί σε αστυνομικό μέσα στο Τμήμα και να τον απειλήσει μπροστά σε όλους».

 

Βόμβα σε αυτοκίνητο αστυνομικού

Ένα από τα μέλη του κυκλώματος που έχει συλληφθεί εδώ και πολλούς μήνες, δεν είχε διστάσει να βάλει βόμβα σε αυτοκίνητο αστυνομικού καθώς ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε οδηγήσει στο αυτόφωρο ,δύο φορές, καταστηματάρχη στον Κορυδαλλό που είχε μηχανάκια με φρουτάκια.

Μάλιστα, όπως εξηγούν οι αστυνομικοί, στο συγκεκριμένο κατάστημα εργαζόταν η αδελφή του συνεργάτη του Βλαστού που τον ενημέρωσε και αυτός έβαλε βόμβα για να τρομοκρατήσει τον συγκεκριμένο αστυνομικό και να σταματήσει τους ελέγχους. 

 

Διαβάστε επίσης.

Τι λέει η μητέρα της δικηγόρου του Βλαστού – ΒΙΝΤΕΟ

Τι υποστήριξαν οι “γυναίκες” του Βλαστού στις απολογίες τους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ