Ολιγόλεπτες διακοπές συνεδριάσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια

Ολιγόλεπτες διακοπές συνεδριάσεων στα Διοικητικά Δικαστήρια

Της Άννας Κανδύλη

Ολιγόλεπτες διακοπές των συνεδριάσεων  σε όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι την 19η Δεκεμβρίου 2014, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι διοικητικοί δικαστές κατά την σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης.

Στην αντίδραση αυτή προχωρούν όπως αναφέρουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για  την κατάσταση που επικρατεί στην Δικαιοσύνη, για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη, για το νομοσχέδιο του Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας και για την μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.

Σε μια αρκετά αιχμηρή ανακοίνωσή τους,  επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι έχουν υπόψη τους την «κυβερνητική πρόθεση άμεσης ψήφισης νομοσχεδίου με το οποίο θεσπίζεται γενικευμένο σύστημα υποχρεωτικών εξωδιοικητικών και εξωδικαστικών ενδικοφανών διαδικασιών επίλυσης διοικητικών διαφορών, μέσω αμφίβολου αμεροληψίας, χρονοβόρας, δαπανηρής και αναποτελεσματικής για τον Έλληνα πολίτη διαδικασίας, που αποτρέπει την προσφυγή του στο δημόσιο αγαθό της Δικαιοσύνης».

Όπως σημειώνουν, τα παραπάνω

«Δεν αποτελούν καλούς οιωνούς για το μέλλον της Δικαιοσύνης και την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων». Αναφέρονται επίσης σε τραγικές ελλείψεις δικαστικών υπαλλήλων, σε συνδυασμό «με την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων από υποθέσεις μέσω του περιορισμού του δικαιώματος δικαστικής προστασίας και της λόγω αυξημένου κόστους και άλλων πρακτικών αποτροπής των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ