Βέφα Αλεξιάδου: Παρακαλώ το Θεό να μου δώσει τη δύναμη ν’ αντέξω τον πόνο

Βέφα Αλεξιάδου: Παρακαλώ το Θεό να μου δώσει τη δύναμη ν’ αντέξω τον πόνο

Η Βέφα Αλεξιάδου έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα στο προφίλ της στο facebook για τον θάνατο της κόρης της Αλεξίας.

 

 

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το παιδί σου. Παρακαλώ το Θεό να μου δώσει τη δύναμη ν’ αντέξω τον πόνο, να μου δώσει το κουράγιο να σταθώ από εδώ και πέρα κοντά στις δυο εγγονές μου και γιαγιά και μάνα. Είμαι παλικάρι είμαι δυνατή, έχω περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Στη διάρκεια της ζωής μου αντιμετώπισα το χαμό αρκετών αγαπημένων προσώπων.

Στην τρυφερή ηλικία των 7 χρόνων έχασα τον πατέρα μου. Στα 11 μου χρόνια τον θείο μου, αδελφό της μητέρας μου! Στη συνέχεια δυο αγαπημένες αδελφικές φίλες, κατόπιν τη γιαγιά, κι αργότερα τη μητέρα, και το σύζυγό μου. Κανένας από αυτούς δεν συγκρίνεται με το χαμό του παιδιού μου. Έχασα το βλαστάρι μου, έχασα το κοριτσάκι μου! Έφυγε η Αλεξία μου, η συνεργάτης μου, η γλυκιά παρεούλα μου, στα ταξίδια μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο! Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κίνα, Μαρόκο, Αγγλία Γαλλία Γερμανία! Τι να πρωτοαναφέρω. Καλεσμένες από τους ομογενείς, προβάλαμε την Ελλάδα, παρουσιάζοντας την κουζίνα της.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ήταν να πάμε στη Σύρο και στις 17 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Δυνατό μυαλό, αγωνίστρια, με δυο χρυσά χέρια η Αλεξία, μαθήτευσε την τέχνη της κουζίνας κοντά μου. Ήμουν περήφανη γι αυτή, την καμάρωνα, και χαιρόμουν που θ’ αφήσω τη συνέχιση του έργου μου στα άξια χέρια της. Πιστεύω να μ’ αξιώσει ο Θεός να γαλουχήσω τη μικρή εγγονή μου Βέφα, που κληρονόμησε από τη μητέρα της την αγάπη για την κουζίνα και να είναι αυτή η άξια διάδοχος και των δυο μας.

Κάτοχος πτυχίου οικονομικών του Αγγλικού Πανεπιστήμιου Queen Mary και  MBA του London city University η γλυκιά κορούλα μου ανεδείχθη σε μια επιτυχημένη επιχειρηματία εκδίδοντας ένα μοναδικό για την Ελλάδα περιοδικό μαγειρικής που στάθηκε στην αγορά χωρίς έσοδα διαφήμισης αλλά μόνο την αγάπη των χιλιάδων αναγνωστριών του που το λάτρεψαν. Πριν λίγες ημέρες γιόρτασε 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας. 

Στη μνήμη της αφιερωμένο θα κυκλοφορήσει το πανηγυρικό Χριστουγεννιάτικο τεύχος που το είχε ήδη ετοιμάσει. Τρυφερή σύζυγος, άξια μητέρα, επιτυχημένη επαγγελματίας, ξύπναγε κάθε πρωί στις 6 να ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολειό, και το φαγητό της ημέρας και μετά στο γραφείο για τη δουλειά! την προσφορά της αγάπης της στην Ελληνίδα νοικοκυρά. Επιστροφή στις 4 να παραλάβει τα παιδιά, φαγητό, επίβλεψη των μαθημάτων των παιδιών, λίγη τηλεόραση μαζί με τα παιδιά και ύπνο νωρίς. Τελευταία κάθε Σάββατο έκανε στο σπίτι της σεμινάρια μαγειρικής, αλλιώτικα από τα άλλα. Οι συμμετέχοντες τελειώνοντας την παρακολούθηση απολάμβαναν τα εδέσματα.

Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη μοίραζε την αγάπη της σε όλους. Το παράπονο μου. Τι νόημα έχουν όλοι οι έπαινοι και τα υπέροχα σχόλια  των Media κατόπιν εορτής, μετά το θάνατό της; Όσο ζούσε, της έκανε κάνεις μια παρουσίαση, να παινέσει το έργο της, να τιμήσει μια άξια Ελληνίδα γυναίκα που πρόβαλε την Ελλάδα κι ήταν πρότυπο προς μίμηση για κάθε άλλη Ελληνίδα; Έφυγες με το παράπονο γλυκιά μου κορούλα” έγραψε η Βέφα Αλεξιάδου.    

   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ