Δεν έχουν αποτέλεσμα οι δίαιτες αποτοξίνωσης

Δεν έχουν αποτέλεσμα οι δίαιτες αποτοξίνωσης

Ομάδα Βρετανών επιστημόνων, σύμφωνα με όσα  γράφουν σε έναν νέο οδηγό που εξέδωσαν, οι δίαιτες αποτοξίνωσης είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων, που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στην υγεία. Πολύ πιο αποδοτικό – ισχυρίζονται – είναι να πιει κάποιος ένα ποτήρι δροσερό νερό και να κάνει έναν χορταστικό ύπνο το βράδυ, παρά να τρέφεται μόνο με ωμά φρούτα και λαχανικά και να διαγράφει την ζάχαρη και τον καφέ.

Στον οδηγό που τιτλοφορείται «Making Sense of Chemical Stories», οι επιστήμονες από την Βασιλική Εταιρεία Χημείας (RSC) της Βρετανίας και τον οργανισμό Sense About Science λένε ότι είναι φύσει αδύνατον να ζήσει κάποιος δίχως χημικά, διότι τα πάντα – ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε, το φαγητό που τρώμε και το νερό που πίνουμε – αποτελείται από χημικά. 

Έτσι, δεν έχει σημασία αν ζει κάποιος από τη γη, ακολουθεί μια εντελώς βιολογική διατροφή ή είναι ο κλασικός αστός που τρέφεται με επεξεργασμένα τρόφιμα: σε όλες τις περιπτώσεις, ο περιβάλλων χώρος και η διατροφή του αποτελούνται από χημικά.

Ο ανθρώπινος οργανισμός, συνεχίζουν, είναι απολύτως ικανός να προστατευθεί από τα χημικά αυτά και είναι μύθος ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να επιταχυνθεί με ειδικές δίαιτες, ταινίες για περιτύλιξη του σώματος ή χάπια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ