Δείτε πως χρεώνουν το κινητό σας

Αναπάντητες κλήσεις «υψηλού κινδύνου»

 

Έναν καινούργιο τρόπο για να κερδίζουν χρήματα, φουσκώνοντας τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων χρηστών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, έχουν εφεύρει οι επιτήδειοι.

Τους τελευταίους μήνες, ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σχεδόν όλων των εταιρειών στην Ελλάδα έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού. Το συνηθέστερο είναι οι αναπάντητες κλήσεις να γίνονται τις νυχτερινές ώρες, που ο ανυποψίαστος χρήστης στην Ελλάδα κοιμάται ή έχει το τηλέφωνο του κλειστό.

Οι κλήσεις αυτές, όπως εξηγούν στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, γίνονται κατά κανόνα από κάποιον άγνωστο αριθμό υψηλής χρέωσης του εξωτερικού. Μόλις ο Έλληνας χρήστης εντοπίσει στο κινητό του την αναπάντητη κλήση, η πρώτη του κίνηση είναι να καλέσει πίσω για να δει ποιος τον έχει ζητήσει. Έτσι πέφτει στην παγίδα, αφού οι αριθμοί αυτοί συνήθως είναι εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα κλήσης αρκούν για να τον χρεώσουν από 10 έως 25 ευρώ!

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ