200.000 ευρώ για τα σχολεία της Μάνδρας και της Νέας Περάμου που υπέστησαν ζημιές

Το ποσό των 200.000 ευρώ αποφάσισε να διαθέσει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία σε σχολικές μονάδες της Μάνδρας και της Νέας Περάμου. Οι εν λόγω εργασίες αποκατάστασης θα γίνουν από τις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, οι ζημιές είναι περιορισμένης έκτασης και λειτουργούν κανονικά τα γυμνάσια και τα λύκεια στις περιοχές Μεγάρων, Βιλίων, Ερυθρών και Νέας Περάμου. Όσον αφορά την περιοχή της Μάνδρας, κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο και της αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα κτίρια των γυμνασίων και των λυκείων δεν έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο, ζημιές έχουν υποστεί τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Εξάλλου, κλιμάκιο του υπουργείου, αποτελούμενο από τον γγ, Γιώργο Αγγελόπουλο, τη διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, Έφη Φλώρου και τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Παναγιώτη Σπύρου, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και ενημερώθηκε από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για τα προβλήματα που υπάρχουν, κυρίως στους αύλειους χώρους και στην περίφραξη ορισμένων σχολείων, στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και σε εγκαταστάσεις ηλεκτρικές και παροχής θέρμανσης.

Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αντικατάσταση των σχολικών βιβλίων και εγχειριδίων που έχουν καταστραφεί. Στόχος είναι «να ομαλοποιηθεί πλήρως η λειτουργία στα σχολεία» και τα μαθήματα να ξεκινήσουν «το συντομότερο δυνατό» σε όλες τις περιοχές, εφόσον αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης και πρόσβασης μέσω του οδικού δικτύου. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ