Εξελίξεις στην υπόθεση της PROTON

Εξελίξεις στην υπόθεση της PROTON

 

Κατά των συγκατηγορουμένων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Πέτρου Κυριακίδη στρέφεται ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της ProtonBank  Αντώνης Αθανάσογλου, ιδρυτής και πρώην αντιπρόεδρος της PROTON BANK.

Ο κ. Αθανάσογλου υπέβαλε σήμερα στον Οικονομικό Εισαγγελέα Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά των δύο συγκατηγορούμενών του, καθώς και κατά παντός υπευθύνου, για τα αδικήματα που τέλεσαν σε βάρος και μέσω της εταιρείας ALAPIS.  

Ειδικότερα, τους εγκαλεί για κακουργηματική υπεξαίρεση, διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραστάσεων στο επενδυτικό κοινό, εξαπάτηση τραπεζικών ιδρυμάτων, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Τραπέζης της Ελλάδος, μετόχων και επενδυτών και καταδολίευση δανειστών. 

Ο κ. Αθανάσογλου αναφέρει ότι διαπίστωσε τις παράνομες πράξεις από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι δικαστικές αρχές στη δικογραφία της PROTON BANK.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Αθανάσογλου, με βάση αυτά, ανέκυψε  απάτη άνω των 3 δισ ευρώ και αποκαλύφθηκαν οι παράνομοι σκοποι του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και  του Πέτρου Κυριακίδη, ο οποίος ακόμη καταζητείται .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ