16χρονη ημιθανής από το ποτό

16χρονη ημιθανής από το ποτό

 

Σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε σε κλινική της Ρόδου, 16χρονη μαθήτρια η οποία είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοολούχου ποτού. Οι γονείς της ανήλικης προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος αυτού που προσέφερε οινοπνευματώδη ποτά στην νεαρή κοπέλα και στις φίλες της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η νεαρή κοπέλα όπως κάθε Σάββατο περίπου στις 7 το απόγευμα βγήκε στο κέντρο της πόλης για βόλτα μαζί με δύο φίλες της και θα επέστρεφε σπίτι περίπου στις 10.30.  Όλα πήγαιναν καλά, όταν περίπου στις 10 το βράδυ, οι γονείς της ανήλικης έλαβαν ένα τηλεφώνημα από τη φίλη της, η οποία και τους είπε πως η 16χρονη δεν είναι καλά, διότι ήπιε βότκα και πως βρίσκεται σε λιπόθυμη κατάσταση σε ένα παγκάκι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, απέναντι από τη θέση «Κολώνα». Σε κατάσταση «σοκ», οι γονείς της κοπέλας έφθασαν στο σημείο, όπου είδαν την κόρη τους να είναι αναίσθητη. Τότε η μητέρα η οποία τυγχάνει επαγγελματίας νοσηλεύτρια της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, και στη συνέχεια τη μετέφεραν στην κλινική.

Μάλιστα όπως τόνισαν οι θεράποντες ιατροί, η νεαρή κοπέλα στάθηκε ιδιαιτέρως τυχερή, διότι αφενός μεν προσήλθε από τους γονείς της στην κλινική άμεσα, αφετέρου δε η μητέρα της παρείχε τις πρώτες βοήθειες τάχιστα. Σε περίπτωση δε που υπήρχε η οποιαδήποτε καθυστέρηση και ολιγωρία θα είχε δυστυχώς επέλθει το μοιραίο και η 16χρονη θα είχε αποβιώσει.

Χθες οι γονείς της ανήλικης μέσω του συνηγόρου υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ζητώντας να αξιολογηθεί το όλο περιστατικό και να κινηθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος του ή των υπευθύνων που σε παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και χωρίς να ελέγξουν αν πρόκειται για ανήλικα παιδιά ή όχι διαθέτουν σε αυτά αλκοολούχα ποτά!

Πηγή: rodiaki.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ