Μάθε να αντιμετωπίζεις την γκρίνια

Μάθε να αντιμετωπίζεις την γκρίνια

Μέσα σε όσα ζούμε σήμερα, το να εστιάσουμε σε εκείνα που έχουν πραγματική σημασία για εμάς φαίνεται όλο και πιο δύσκολο. Μερικές φορές, η ζωή φαίνεται να μας προσπερνάει και, ίσως, είμαστε τόσο κουρασμένοι  που σχεδόν δεν το καταλαβαίνουμε.  Οι ατελείωτες ευθύνες, οι γρήγοροι ρυθμοί μας τοποθετούν σε ένα ατελείωτο δρόμο  να προλάβουμε να τα κάνουμε όλα, οι απαιτήσεις των άλλων και το βάρος των δυσκολιών που εξελίσσονται γύρω μας, αφήνει λίγο έως καθόλου χώρο και χρόνο για τα δικά μας όνειρα, τις δικές μας επιθυμίες.  Περιμένουμε λοιπόν, άλλοτε υπομονετικά, άλλοτε θυμωμένα και άλλοτε ίσως τελείως αποθαρρυμένες την ημέρα που όλα θα ηρεμίσουν και θα έχουμε χρόνο να κάνουμε όσα επιθυμούμε

Ωστόσο, δημιουργούμε κι εμείς τη ζωή μας και καθορίζουμε σε μεγάλο βαθμό την κατεύθυνση που αυτή παίρνει. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν ελέγχονται, υπάρχουν περιστάσεις που είναι πέρα από την δική μας βούληση και πέρα από τις δυνάμεις μας.

Όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώνουμε στο να ανησυχούμε και να γκρινιάζουμε για όσα δεν μπορούμε να ελέγξουμε τόσο χρόνο αφαιρούμε από αυτά που έχουμε την δυνατότητα να δημιουργήσουμε. Όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώνουμε στο να σκεπτόμαστε τα αρνητικά που μας συμβαίνουν τόσο πέφτει το ψυχολογικό ανοσοποιητικό μας και διαιωνίζονται καταστάσεις, ακόμα και έλκουμε αρνητικές εμπειρίες κοντά μας.

Σύμφωνα με το αρχαίο ρητό ‘ενός κακού μύρια έπονται’ , όταν εστιάσουμε σε αυτά που δεν θέλουμε, η σκέψη αυτή σε συνδυασμό με το αρνητικό συναίσθημα δημιουργεί το έδαφος επάνω στο οποίο παρόμοια συναισθήματα δημιουργούνται και το εσωτερικό μας ‘βλέμμα’ επικεντρώνετε σε καταστάσεις και εμπειρίες εξίσου αρνητικές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ