Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών

 

Σε δεξαμενόπλοιο -που βρισκόταν κοντά στην περιοχή Κουφονήσι της Ιεράπετρας και έσπευσε για βοήθεια- επιβιβάζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 130 περίπου μετανάστες, μετά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε ιστιοφόρο λόγω εισροής υδάτων.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Ιεράπετρας Σήφη Αναστασάκη για το θέμα των μεταναστών που αναμένεται σε λίγες ώρες να μεταφερθούν στην Ιεράπετρα.

Στη σύσκεψη μετέχουν εκπρόσωποι του δήμου και ο λιμενάρχης Ιεράπετρας, ενώ ο δήμαρχος βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τον επικεφαλής της αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας, όσο και με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και τον αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν απ’ όλες τις πλευρές μετά την αποβίβαση των επιβαινόντων στο σκάφος ενώ αναζητείται χώρος για την προσωρινή φιλοξενία.

«Προσπαθούμε να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για να είμαστε έτοιμοι σε τρεις περίπου ώρες που θα φτάσει το σκάφος. Όπως μαθαίνουμε είναι παρά πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στο σκάφος και είναι δύσκολο να εξευρεθεί χώρος αφού δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές. Ευελπιστούμε πως η πολιτεία θ’ αντιδράσει έγκαιρα κι αποτελεσματικά για να αποφύγουμε σοβαρά προβλήματα» ανέφερε ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ