Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη

Αραιές νιφάδες χιονιού και χιονόνερο πέφτουν από το πρωί σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, όπου η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Στις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης επικρατεί συννεφιά και κατά τόπους σημειώνονται σποραδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές παραμένει σε μονοψήφιες τιμές της κλίμακας Κελσίου. Ο υδράργυρος στις 9 το πρωί «έδειξε» 3 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη, -1 στη Δράμα, 1 βαθμό στην Αλεξανδρούπολη, ενώ συνθήκες παγετού επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία.

Από την παρατεταμένη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 37 ορεινοί οικισμοί στο νομό Γρεβενών, ενώ κλειστός λόγω χιονόπτωσης και παγετού είναι ο επαρχιακός δρόμος Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου (από το 18ο έως το 28ο χλμ.).Παράλληλα, στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις διαβάσεις των ποταμών Λίσσου (περιοχή Αγίας Μαρίνας Ιμέρου) και Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού).

Την ίδια ώρα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού δικτύου των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Πέλλας, της Ημαθίας και της Ροδόπης. Το ίδιο ισχύει σε κάποιους επαρχιακούς δρόμους στα ορεινά της Καρδίτσας και των Τρικάλων.Πηγή: ΑΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ