Ζουράρις: Στόχος σε μερικά χρόνια 100.000 άνθρωποι να μιλάνε και να γράφουν Αρχαία Ελληνικά

«Αριστερός, παλαιός κομμουνιστής και Χριστιανός ορθόδοξος» δήλωσε σε συνέντευξή του ο νέος υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ενώ σημείωσε ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας τζαμιών για να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα οι πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Ζουράρις, μιλώντας στον NORTH 98,0 παρόλο που, όπως είπε, δεν έχουν ακόμη υπογραφεί οι αρμοδιότητες του στο ΦΕΚ, ήδη ασχολείται με την ανασύσταση των βιβλίων του δημοτικού και του γυμνασίου για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.

«Έχω ζητήσει από τους δασκάλους και τους καθηγητές να μου στείλουν τι δεν πήγε καλά στην προηγούμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», τόνισε.

Ο κ. Ζουράρις τάχθηκε υπέρ της διδασκαλίας στοιχείων της αρχαίας ελληνικής γλώσσας από το νηπιαγωγείο σημείωσε ωστόσο ότι για την ώρα είναι δύσκολο.

Όπως είπε, εκείνο που επεξεργάζονται είναι η πρόταση του καθηγητή Γιάννη Καζάζη που θα επιτρέπει στηο πλαίσιο της εθελοντικής παρουσίας μαθητών της Α’ και Β’ γυμνασίου και λυκείου να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών, ώστε σε μερικά χρόνια να έχουμε μια βάση 100.000 ανθρώπων που να μιλάνε και να γράφουν τα αρχαία ελληνικά.

Ο υφυπουργός Παιδείας ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. «Είχαν και οι δυο δίκιο και εν μέρει άδικο» απάντησε ο κ. Ζουράρις.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Έχουμε μια κυβέρνηση προδοτών- ΒΙΝΤΕΟ

Γεροβασίλη: Αυτά είναι τα οφέλη για τον δημόσιο τομέα από την κινητικότητα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ