Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Πλεύση Ελευθερίας θα υπερψηφίσει την διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού

Σε δηλώσεις προχώρησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνστατοπούλου, από τη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων και την ψηφοφορία, όπου η κυβέρνηση εξασφάλισε τη «δεδηλωμένη».

Η κ. Κωνστατοπούλου τόνισε: «Η σημερινή Βουλή θύμισε τα παλιά. Υπουργοί και βουλευτές έλειπαν. Η Πλεύση Ελευθερίας πιστεύει σε μία γεμάτη με βουλευτές αλλά και τους πολίτες Βουλή, πιστεύουμε ότι ο κοινοβουλευτικός λόγος και η δημοκρατία απαιτούν να έρθει κοινωνία και η φωνή της κοινωνίας μέσα στη Βουλή. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε αυτές τις τρεις ημέρες. Λυπούμαστε που δεν υπήρξε κυβερνητικός λόγος για τα κινήματα, για τις γυναίκες, για τους ανθρώπους που βιώνουν τους αποκλεισμούς, για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, για τα θύματα εγκλημάτων όπως τα Τέμπη και το Μάτι. Λυπούμαστε που υπήρξαν πολλοί παράλληλοι μονόλογοι και καθόλου διάλογος, καθόλου απαντήσεις στα μείζονα ζητήματα της Δημοκρατίας. Περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης στις προτάσεις μας».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε επίσης πως η διάταξη αυτή για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού είναι μια νίκη της Πλεύσης Ελευθερίας. Όπως άλλωστε επισήμανε η κ. Κωνσταντοπούλου το θέμα του αποκλεισμού – όπως είπε – των Ελλήνων του εξωτερικού, ενέταξε στις παρατηρήσεις της κατά την συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων ενώ ήταν και το κεντρικό θέμα της ομιλίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Αλέξανδρου Καζαμία.

«Η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πίεση που ασκήσαμε ήταν αυτό το ένα άρθρο. Αν υπάρξει τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία, εμείς προκαταβολικά δηλώνουμε ότι θα το ψηφίσουμε», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ