Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Η χώρα μας κι ο λαός μας αξίζουν καλύτερους εκπροσώπους και καλύτερο μέλλον»

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου με ανάρτηση της στα social media με αφορμή την τελετή παράδοσης της Προεδρίας της Βουλής πριν από 7 χρόνια αναφέρθηκε στις υποθέσεις εθνικής βαρύτητας όπως οι Γερμανικές Οφειλές, ο Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους, η υπόθεση Siemens και η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Όπως σημειώνει  αν και παρέδωσε δημόσια τα πορίσματα και τα ντοκουμέντα από τις εργασίες της Βουλής που δρομολόγησε και πραγματοποιήθηκαν κατά τη θητεία της δεν έγινε αξιοποίηση τους από την κυβέρνηση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταλήγει αναφέροντας ότι «ελπίζω και πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα μας δώσουν την ευκαιρία να δείξουμε το άλλο υπόδειγμα πολιτικής».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου:

«Σαν σήμερα, πριν από 7 χρόνια, στην τελετή παράδοσης της Προεδρίας της Βουλής, παρέδωσα στον τότε νέο Πρόεδρο πορίσματα και ντοκουμέντα από τις εργασίες της Βουλής που δρομολόγησα και πραγματοποιήθηκαν κατά τη θητεία μου, σε μείζονες και εμβληματικές υποθέσεις, εθνικής βαρύτητας: Γερμανικές Οφειλές, Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους, Υπόθεση Siemens, Υπόθεση Λίστας Λαγκάρντ.

Έκανα την παράδοση των πορισμάτων και των ντοκουμέντων δημόσια και επίσημα, «για να μην παραπέσουν, όπως συνήθως γίνεται στο Δημόσιο». Υπογράμμισα πόσο σημαντική είναι η συνέχιση του κοινοβουλευτικού έργου σε όλα αυτά τα πεδία. Και κατέληξα ότι «Είμαι βέβαιη ότι όλους θα μας κρίνει η ιστορία».

Η συνέχεια είναι γνωστή.

Τσίπρας και Βούτσης κατάργησαν αμέσως, Νοέμβριο 2015, με ειδική απόφαση, την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, κλείδωσαν τα γραφεία της και κατέσχεσαν αρχεία της.
Στην υπόθεση των Γερμανικών Οφειλών χρειάστηκαν 4 χρόνια, μέχρι τον Απρίλιο 2019, παραμονές Ευρωεκλογών, για να φέρουν το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για ψήφιση στην Ολομέλεια, μετά από Μηνυτήρια Αναφορά μας και επανειλημμένα εξώδικα που τους επιδώσαμε με την πρωτοβουλία μας, Δικαιοσύνη Για Όλους.

Στην υπόθεση Siemens, για την οποία είχα καλέσει και είχε καταθέσει εμπεριστατωμένα ο αείμνηστος Σήφης Βαλυράκης, ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ζήτησαν συγνώμη από τον Στουρνάρα, τον οποίο εγώ θα έφερνα με βίαιη προσαγωγή, και έθαψαν όλοι μαζί και αυτή τη διερεύνηση πριν εκπνεύσει το 2015. Στη δίκη κατά των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο Siemens στις αρχές του 2017 δήλωσα παράσταση πολιτικής αγωγής ως δικηγόρος με την πρωτοβουλία μας, Δικαιοσύνη για Όλους, για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών που βλάφτηκαν. Και κατέθεσα το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο. Το πρωτοβάθμιο τότε Δικαστήριο απέρριψε την παράστασή μας, αλλά και αρνήθηκε να διαβάσει το πόρισμα της Βουλής, που θα υποχρέωνε σε συγκεκριμένες πράξεις. Και πριν λίγες ημέρες, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απάλλαξε όλους τους μεγαλοκατηγορούμενους μετ´επαίνων, μια ανάσα πριν την παραγραφή, αφού προηγουμένως παραγράφηκαν και πλείστα αδικήματα.

Όσο για την υπόθεση-σκάνδαλο της Λίστας Λαγκάρντ, επίσης θάφτηκε συντονισμένα από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, ο δε βασικός εμπλεκόμενος Ευάγγελος Βενιζέλος, που νομοθέτησε το χαράτσι για τους πολίτες, αλλά κράτησε στο συρτάρι του τη Λίστα Λαγκάρντ χωρίς να τη διαβιβάσει για έλεγχο και είσπραξη, προ ολίγου χρόνου ανακηρύχθηκε σε «σοφό» από την Κυβέρνηση ΝΔ κ τον κύριο Μητσοτάκη, ενώ τώρα εισπράττει εγκώμια από τον κ.Τσίπρα…!

Πιστεύω ότι η χώρα μας κι ο λαός μας αξίζουν καλύτερους εκπροσώπους και καλύτερο μέλλον. Για αυτό πάλεψα και παλεύω, χωρίς εκπτώσεις, από κάθε μετερίζι. Για αυτό φτιάχτηκε η Πλεύση Ελευθερίας.

Ελπίζω και πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές οι πολίτες θα μας δώσουν την ευκαιρία να δείξουμε το άλλο υπόδειγμα πολιτικής. Κοντά στον πολίτη, μακριά από συμφέροντα, στην πρώτη γραμμή για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, τη Διαφάνεια, τα Δικαιώματα όλων! Προσωπικά, αυτό το παράδειγμα το έχω υπηρετήσει και έχω αποδείξει ότι η πολιτική μπορεί να γίνει και αλλιώς. Είναι λοιπόν στο χέρι μας να έχουμε άλλους πολιτικούς, άλλη πολιτική και όχι αυτούς που μονίμως, συστηματικά και κατ´ επάγγελμα ματαιώνουν και προδίνουν τις προσδοκίες της κοινωνίας, του λαού μας και κάθε νέας γενιάς.
Ας το διεκδικήσουμε!»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ