Ζητούν λύση για τα διόδια Αιγινίου

 

Ζητούν λύση για τα διόδια Αιγινίου

Να βρεθεί λύση στο θέμα των διοδίων του Αιγινίου ζητά η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Στα προβλήματα που ήδη γίνονται εμφανή από τη λειτουργία των διοδίων Αιγινίου στις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και στα πρώτα αρνητικά μηνύματα για την επικείμενη τουριστική περίοδο αναφέρθηκε η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, σε ενημέρωση που έκανε για το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κ. Μαυρίδου σχολίασε ότι έχουν γίνει πολλές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις από τους κατοίκους ενώ τα διόδια εξακολουθούν να λειτουργούν με αστυνόμευση.

Πρότεινε δε να υπάρξει ασφαλής παράδρομος που θα επιτρέπει στους κατοίκους να κινούνται ελεύθερα στον τόπο τους. Διαφορετικά, αν εξακολουθήσουν να λειτουργούν τα διόδια όπως σήμερα, ζήτησε την έκδοση καρτών ελεύθερης διέλευσης για κατοίκους και επαγγελματίες του νομού και την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης με στόχο να μοιραστεί το κόστος των διοδίων του Αιγινίου και στους υπόλοιπους σταθμούς.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για το θέμα σε επίπεδο πολιτείας σχολίασε ότι πριν από ενάμισι μήνα σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσία βουλευτών της περιοχής, παράγοντες του υπουργείου ανέφεραν ότι θα εξετάσουν το ζήτημα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ