Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Πρέπει να εγκαταλείψουμε το δόγμα του πιστού, προβλέψιμου και ευθυγραμμισμένου συμμάχου

Ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην Κάτια Μακρή στον Realfm 97,8 δήλωσε ότι “είναι απολύτως σαφές ιδίως από το 2016 και μετά ότι έχουμε έναν ασταθή, νευρικό και πολλές φορές επικίνδυνο γείτονα. Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, διπλωματία, εξωτερική πολιτική, όρια, σαφήνεια και αυστηρότητα”.

“Οι εντάσεις που παρατηρούμε τα τελευταία 24ωρα δείχνουν πόσο λάθος ήταν το σήμα – το επικοινωνιακό – το οποίο εκπέμφθηκε μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στον Βόσπορο” πρόσθεσε.

“Το επικοινωνιακό θετικό κλίμα που εκπέμφθηκε ήταν αναντίστοιχο της πραγματικότητας, ήταν λάθος” επεσήμανε.

“Δεν υπάρχει επίθεση Ερντογάν κατά Μητσοτάκη, πάντα ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός. Εμείς δεν θέλουμε να φάει τα μούτρα του ο Έλληνας πρωθυπουργός από τον Τούρκο για να πούμε είχαμε δίκιο, γιατί ξέρουμε καλά πώς έγινε με το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο. Αν έχει μια κακή στιγμή σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα την πάρει μετά σπίτι του την επόμενη ημέρα, θα συνοδεύει τον Τσίπρα. Όπως ξέρουμε ότι αν πετύχει κάτι ένας Έλληνας πρωθυπουργός όπως πέτυχε ο Τσίπρας να λύσει το Μακεδονικό, το βρίσκει έτοιμο ο Μητσοτάκης. Άρα αυτά είναι ζητήματα για την Ελλάδα, για αυτό χρειάζεται επικοινωνία και ενεργητική εξωτερική πολιτική και δεν χρειάζεται να καλλιεργούμε εθνικούς μύθους και αφηγήματα αναντίστοιχα της πραγματικότητας” περιέγραψε.

“Πρέπει να εγκαταλείψουμε το δόγμα του πιστού και του προβλέψιμου και του ευθυγραμμισμένου συμμάχου” υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ