Ζαχαριάδης στον Realfm 97,8: Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει Νέα Δημοκρατία

“Αυτά τα οποία συγκροτούν το πρόγραμμά μας είναι πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα παρόλο που δεν είμαστε τόσο ισχυρή οικονομία, έχουμε ισχυρό κομπόδεμα που θα το ζήλευαν άλλες οικονομίες στη γειτονιά μας με δεδομένη τη σύνθεση και τη διάρθρωση του ΑΕΠ προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Έχουμε μειονεκτήματα, έχουμε και πλεονεκτήματα. Η κοστολόγηση του προγράμματός μας έχει αναρτηθεί, είναι περίπου στα 14 δισ.”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφερόμενος στις διαφορές του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του κόμματος ο κ. Αλέξης Τσίπρας, από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ο κ. Ζαχαριάδης είπε μεταξύ άλλων: “Είναι μία η βασική διαφορά, είναι άλλη στρατηγική. Είναι εάν θα μπορέσουμε στο και 10 αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις ώστε το πολύ μικρό χρονικό διάστημα από σήμερα να μην βρεθούμε μπροστά σε γιγαντιαία οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Αν θα μπορέσουμε εγκαίρως να μιλήσουμε για τον περιορισμό της ύφεσης, αν θα μπορέσουμε να συγκρατήσουμε την αύξηση της ανεργίας. Διότι αυτά τα οποία μας έρχονται ως εκτιμήσεις, προβλέψεις και στοιχεία, όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά από την ευρωπαϊκή επιτροπή, από το ΔΝΤ, από τους χρηματοπιστωτικούς οίκους τους διεθνείς, είναι ότι η Ελλάδα δυστυχώς θα έχει τη χειρότερη επίδοση στην αύξηση της ανεργίας στην Ευρωζώνη, τη βαθύτερη ύφεση, τη μεγαλύτερη έκρηξη των ανισοτήτων. Η γνώμη μας είναι ότι μπορούμε και πρέπει να παρέμβουμε ώστε να περιορίσουμε τις απώλειες και να έχουμε άλλη δυναμική επιστροφής όταν υπάρξουν οι επιδημιολογικές και επιστημονικές εξελίξεις που θα μας το επιτρέψουν”.

“Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης και δεν θα γίνει Μητσοτάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει Νέα Δημοκρατία. Εμείς δεν θα κάνουμε τη φθηνή και λαϊκίστικη αντιπολίτευση σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, του στυλ ανταλλάξατε τις συντάξεις με το Σκοπιανό… Εμείς καλούμε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί, να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, να μας εξηγήσει γιατί εφόσον τα δημοσιεύματα είναι fake news έκανε διάβημα και να μας πει ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες σκέφτεται να αναλάβει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό αναφορικά με την τουρκική νευρικότητα και προκλητικότητα που υπάρχει και τον τελευταίο 10μηνο, αλλά και τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια και ιδίως από το πραξικόπημα του 2016 και μετά”, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ