Ζαχαράκη στον Realfm 97,8: Κοινοί κανόνες στην επάνοδο των μαθητών στα σχολεία

«Να κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή στην ομαλότητα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιώργου Χουδαλάκη και της Στεφανίας Κασίμη η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με τον ΕΟΔΥ», απάντησε η κα. Ζαχαράκη σε ερώτηση για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και πρόσθεσε: «Κάνουμε, ήδη, συνεχείς συσκέψεις για το θέμα της επανόδου των μαθητών στα σχολεία και περιμένουμε οδηγίες από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για πώς ορίζουν τον συνωστισμό των παιδιών στις τάξεις, αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους που υπάρχουν στα σχολεία. Τι θα γίνει, δηλαδή, στο προαύλιο, με το κυλικείο; Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες δραστηριότητες των παιδιών».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο η επάνοδος των μαθητών στα σχολεία να είναι προαιρετική, χωρίς, δηλαδή, να μετρούν απουσίες, προκειμένου να μην νοσήσουν από τον ιό, η κα. Ζαχαράκη επισήμανε: «Αν υπάρξει προαιρετική επάνοδος, αντιλαμβανόμαστε πως εκεί θα υπάρχουν πολλές “ταχύτητες”. Νομίζω ότι είναι καλό να υπάρχει μία κοινή γραμμή και προφανώς όπως είδατε στην αρχή αυτής της μεγάλης περιπέτειας για τη χώρα είχαμε βγάλει και ειδικές εγκυκλίους για τις απουσίες, άρα να είναι όλοι σίγουροι πως θα λάβουμε όλα τα δεδομένα υπόψη. Το ζήτημα δεν είναι η αυστηροποίηση ενός πλαισίου, αλλά κοινοί κανόνες. Και προφανώς όπως δείξαμε και με το θέμα της εποχικής γρίπης και στην αρχή της αντιμετώπισης του κορονοϊού, κάθε περίπτωση θα αντιμετωπιστεί. Αλλά όταν μιλάμε για επάνοδο, αντιλαμβανόμαστε ότι εκεί θα πρέπει να υπάρχουν κοινοί κανόνες».

Η κα. Ζαχαράκη απάντησε και στα όσα δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσούχλος υποστήριξε πως «υπάρχουν σχολεία που βρίσκονται ακόμη και πίσω απ’ αυτή την ύλη που όρισε το υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις». Η υφυπουργός Παιδείας, λοιπόν, υποστήριξε πως «πήραμε τα στοιχεία απ’ όλη την Ελλάδα και μετά η εισήγηση έγινε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Τώρα αν κάποιο σχολείο δεν έχει φθάσει σ’ αυτή την ύλη, σε μας, πάντως, δεν έχει έρθει τέτοια αναφορά, η επάνοδος θα είναι μία ευκαιρία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.