Ζαχαράκη στον Realfm 97,8 για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση και τη σύμβαση με την Cisco

“Η ανατροφοδότηση που παίρνουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι είναι ομαλή η τηλεκπαίδευση. Είναι σε εξέλιξη προγράμματα και για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο, το Λύκειο ξεκινάει στις 8:00 και το Γυμνάσιο στις 8:30 και είναι πιο ομαλή από τις προηγούμενες ημέρες. Την πρώτη ημέρα μετά το τεχνικό πρόβλημα της Webex που ήταν πανευρωπαϊκό, πράγματι τα παιδιά μας δεν μπόρεσαν να κάνουν το μάθημά τους, όμως είδαμε και χθες και σήμερα ότι υπάρχει εξομάλυνση της κατάστασης σε όλη την Ελλάδα. Παρακολουθούμε περιφερειακά κάποιες μικρές επιθέσεις που γίνονται από κάποιους χάκερς, αλλά σε αυτό κάνει κινήσεις το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και για ενδυνάμωση του δικτύου για περαιτέρω εξασφάλιση” δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Είναι ένα δυνατό σύστημα, που ενδυναμώνεται συνέχεια, επικοινωνούμε συνέχεια μαζί τους, αλλά μας διαβεβαιώνουν ότι μπορούν να σηκώσουν τον όγκο των παιδιών, όπως έκαναν και το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τη Δευτέρα αυτό που ζήσαμε ήταν ένα ζήτημα που με παραδοχή της εταιρείας επρόκειτο για μια βλάβη, που επηρέασε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, ειδικά στο κομμάτι της εκπαιδευτικής πλατφόρμας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα” πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη σύμβαση με την εταιρεία η υφυπουργός σημείωσε ότι “η υπουργός έχει απαντήσει αναλυτικά για αυτό το θέμα, ότι πρόκειται για μια δωρεά, δεν είναι η συνήθης σύμβαση στην οποία αναφερόμαστε όταν μιλάμε για μια συμφωνία. Είναι κάτι που είναι δωρεάν για το Δημόσιο και δωρεάν και για εκπαιδευτικούς και παιδιά. Δεν πληρώνουμε τίποτα. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι έχει δοθεί η σύμβαση στην αρχή προσωπικών δεδομένων”.

“Φαίνεται ότι η αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή ψάχνει λόγους για να αντιπολιτευτεί. Να στηρίζεται όμως πάνω σε δεδομένα που είναι αντικειμενικά, όταν ακούω για πλημμελή προετοιμασία εγώ έρχομαι και αντιπαραθέτω τα στοιχεία. Για πρώτη φορά φέτος οι εκπαιδευτικοί μας ήταν νωρίτερα από ποτέ στα σχολεία τους, για πρώτη φορά έχουμε 50.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, είναι ένας αριθμός ρεκόρ. Περαιτέρω εργασίες για ενδυνάμωση του δικτύου και πάνω από 75.000 tablets που πήγαν σε σχολεία” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ