Υπουργικές κλήσεις… 1 εκατ.€

Υπουργικές κλήσεις… 1 εκατ.€

Απίστευτη ετήσια υπουργική δαπάνη ύψους 1 εκατ. ευρώ, μόνο για κινητά τηλέφωνα, προκύπτει από τα στοιχεία που βγαίνουν στο φως, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος ζήτησε στοιχεία από κάθε Υπουργείο ξεχωριστά:

«Τα περισσότερα κινητά διαθέτει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αφού ο αριθμός συνδέσεων φτάνει τις 1000 με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ. Δεύτερο σε ύψος δαπάνης είναι το Υπουργείο Εξωτερικών με 105.895, το οποίο όμως αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για τον αριθμό των κινητών που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του. Το Υπουργείο με το μικρότερο κόστος για χρήση κινητού τηλεφώνου είναι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με μόλις 2000 ευρώ και ενα κινητό που χρησιμοποιεί ο Υπουργός.

Μέχρι σήμερα στοιχεία δεν έχουν αποστείλει τέσσερα Υπουργεία: Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού. Άρα μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι με τις δαπάνες και αυτών των Υπουργείων το ετήσιο κόστος για κινητά τηλέφωνα που πληρώνει το δημόσιο ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ» αναφέρει ο βουλευτής.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ