Υπουργείο Υγείας σε Τσίπρα για μονοκλωνικά αντισώματα: Δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του ΠΟΥ

Βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει το υπουργείο Υγείας, που κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι “για μία ακόμη φορά αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες σχετικά με την πανδημία COVID-19”. Σχολιάζοντας σχετική δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα, από το υπουργείο Υγείας σημειώνουν ότι “τον ενημερώνουμε ότι η θεραπεία αυτή δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων”.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρονται τα εξής: “Κατά την προσφιλή και ατελέσφορη αντιπολιτευτική τακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες σχετικά με την πανδημία COVID-19. Μετά το ‘εμπόριο ελπίδας’ με ένα ‘εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί’, τις προφητείες για αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και το ‘ξεστοκάρισμα’ των εμβολίων, ο κ. Τσίπρας τώρα ανακάλυψε τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, που τάχα δεν χρησιμοποιούμε στη μάχη κατά του κορονοϊού”. Όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Υγείας, “τον ενημερώνουμε ότι η θεραπεία αυτή δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων” και καταλήγουν με την επισήμανση: “Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε ότι η πανδημία δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε για αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα”.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του τοποθέτησης, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι “στους 1.000 συμπολίτες μας, ένας έχει χάσει τη ζωή του. Εγώ θεωρώ ότι αυτό θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν είχε ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική, τόσο ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατί βλέπαμε συνανθρώπους μας να μένουν για μέρες διασωληνωμένοι σε ράντζα, όσο όμως, όπως είπα και πριν, επιτάχυνσης του εμβολιασμού. Και το κύριο που είπα για την έμφαση στην αντιμετώπιση θεραπευτικών αγωγών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν σώσει ανθρώπινες ζωές”.

“Το θέμα του εμβολιασμού βεβαίως είναι κρίσιμο. Για την Ελλάδα είναι καταλυτικό διότι η πλειοψηφία των νεκρών, δυστυχώς, είναι στο 2ο και στο 3ο κύμα. Εγώ έχω εμβολιαστεί τέλη Δεκεμβρίου. Αν είχαμε τη δυνατότητα αυτή την ταχύτητα εμβολιασμών να έχουμε τον Γενάρη όπως έχουμε σήμερα, πόσοι συνάνθρωποί μας, από αυτούς που νόσησαν και έχασαν τη ζωή τους, ενδεχομένως να είχαν σωθεί;”, υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: “Επαναλαμβάνω, δεν θέλω να είμαι άδικος, εδώ η μεγάλη ευθύνη είναι συλλογική ευρωπαϊκή και είναι όλο αυτό το οποίο είπαμε πιο πριν: η αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ευρωπαϊκής ηγεσίας να καταλάβει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτερη αξία έναντι των κερδών κάποιων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ