Υπόθεση “Σαουδική Αραβία”: Πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα του ΥΠΕΞ για τα κόμματα – Τι κατήγγειλε ο Κουμουτσάκος – ΒΙΝΤΕΟ

Στο υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου βρέθηκαν οι εξουσιοδοτημένοι από τους αρχηγούς των κομμάτων, βουλευτές για να αναγνώσουν τα απόρρητα έγγραφα σχετικά με την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Πρώτος πέρασε το κατώφλι του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών πέρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης. Ακολούθησαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Όσο για τη Χρυσή Αυγή, εκπροσωπήθηκε από τον γενικό της γραμματέα, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Στις δηλώσεις του μετά την ανάγνωση των εγγράφων, ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατήγγειλε ότι «μου δόθηκε πρόσβαση μόνο σε έναν εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό εγγράφων, συγκεκριμένα δύο, από τα οποία έτσι όπως τα διάβασα, τα ερωτήματα που προκύπτουν όχι απλώς παραμένουν, αλλά αυξάνονται και εντείνονται για τη σκοτεινή αυτή υπόθεση». Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι «για μένα που ανέγνωσα όσα ανέγνωσα, ένα είναι το βασικό ότι η ευθύνη των κυβερνώντων που στο ΚΥΣΕΑ με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και κάνα δύο ακόμη υπουργούς υπέγραψαν μία διακρατική συμφωνία που δεν ήταν διακρατική συμφωνία γνωρίζοντας και το όνομα του μεσάζοντα και εξασφάλισαν εκ των υστέρων στον μεσάζοντα πλεονεκτήματα μεταφοράς του υλικού άγνωστο προς πού γιατί υπάρχουν και διαφορές στην ποσότητα, όλα αυτά συγκροτούν ένα σκάνδαλο που εκθέτει την κυβέρνηση».

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ