Υπόθεση Novartis: Τι κατέθεσε ο Βενιζέλος στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου

Της Άννας Κανδύλη

Περί μεγάλης συνωμοσίας που εξυφάνθηκε ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 η δικογραφία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ποινική τους εμπλοκή στην υπόθεση Novartis, μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην υπουργός που άνοιξε σήμερα τον κύκλο των καταθέσεων ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρώην αναπληρωτή δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, σημείωσε πως στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει απλώς κατάχρηση εξουσίας αλλά «συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Η κατάθεσή του που δεν ολοκληρώθηκε σήμερα και θα συνεχιστεί εν ευθέτω χρόνο διήρκεσε τρεις ώρες. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ξεκίνησαν σήμερα οι μαρτυρικές καταθέσεις στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου. Κατέθεσα πρώτος, δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή μου, θα επανέλθω, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες, που έχουν σχέση με την εξύφανση αυτής της πολύ μεγάλης συνωμοσίας ένα χρόνο πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι απλώς κατάχρηση εξουσίας, είναι όπως έχω πει πολλές φορές συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιωδών αρχών και θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Βεβαίως υπάρχει ζήτημα ποινικής ευθύνης προσώπων πάντα, αλλά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα προστασίας της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου.»

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.