Υπόθεση Novartis – Μιωνής: Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασής μας

Της Άννας Κανδύλη

Τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «δείχνει» ως κεντρικό πρόσωπο της εκβίασης της δικής του, του συνεταίρου του Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής που καταθέτει σήμερα στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου που διερευνά την υπόθεση Novartis. Όπως δήλωσε εισερχόμενος στον Άρειο Πάγο θα καταθέσει νέα στοιχεία στην κ. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου προκειμένου να βοηθήσει το έργο της δικαιοσύνης.

«Σε συνέχεια της κατάθεσής μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κα Αλεβιζοπούλου, για την υπόθεση της εκβίασης της δικής μου, του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της”.

Σε ερώτηση για το εάν είναι νέα στοιχεία για άλλα πολιτικά πρόσωπα, απάντησε ότι “ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κ. Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

Ο κ. Μιωνής είχε καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, καταγεγραμμένη συνομιλία του, το 2016, με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του λέει ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά».

Παράλληλα έχει καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του κ. Παππά, και του ∆ηµήτρη Παπαγγελόπουλου, κατά την οποία ο τελευταίος του ζήτησε 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα εκδότη εφημερίδας, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε τη λίστα Λαγκάρντ.

Τι λέει στην κατάθεσή του

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής υποστήριξε τη μήνυσή του ότι δηλ. εκείνος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.

Όπως είπε, η συμμορία στοχοποίησε τον ίδιο και το Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ. Και τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Ο ίδιος εισέφερε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο νέα στοιχεία: α) συνάντηση και συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού, όπως ισχυρίζεται με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει. Δηλαδή, σύμφωνα με πηγές ότι:

1. «Γ…αν» τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη. 2. «Γα….με» τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. 3. Ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια.

Β) Στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής έδωσε επιβαρυντικά στοιχεία για σωρεία εισαγγελικών ατοπημάτων από τους τρεις εισαγγελείς διαφθοράς. Ατοπήματα που οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατ. σε βάρος του Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή. Εντάλματα που ακυρώθηκαν, φορολογικό πρόστιμο που ακυρώθηκε και επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και δικογραφία που κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους.

Ιδιαίτερη καταγγελία έκανε για αθωωτικό έγγραφο που έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Εάν το έγγραφο δεν είχε «θαφτεί», τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016, όπως υποστήριξε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.