ΥΠΕΞ: Να γίνει μια δίκαιη δίκη

ΥΠΕΞ: Να γίνει μια δίκαιη δίκη

 

Απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με την επικείμενη έναρξη της δίκης, στις 17 Απριλίου, για την υπόθεση δολοφονιών ενός Έλληνα και οκτώ Τούρκων από νεοναζιστική οργάνωση στη Γερμανία, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ανέφερε τα εξής:

«Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις και την επικείμενη έναρξη της δίκης στις 17 Απριλίου για την υπόθεση δολοφονιών από τη νεοναζιστική οργάνωση NSU, ένα από τα θύματα της οποίας ήταν Έλληνας.

Η Ελλάδα, μέσω εκπροσώπων των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της χώρας μας στη Γερμανία, βρίσκεται σε επαφή με την οικογένεια του θύματος και συμμετείχε, αυτονόητα, σε όλες τις εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στη μνήμη των θυμάτων.

Σε σχέση με την επικριθείσα, από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Γερμανία, διαδικασία παρακολούθησης της δίκης από τα Μέσα Ενημέρωσης, η ελληνική πλευρά, με σεβασμό στην ανεξαρτησία της γερμανικής δικαιοσύνης, είναι βέβαιη ότι θα υπάρξει διαφάνεια και ενημέρωση, τόσο της γερμανικής όσο και της διεθνούς κοινής γνώμης.

Τα εγκλήματα αυτά, που εκπορεύονται από ρατσιστική και ναζιστική ιδεολογία σόκαραν την ελληνική κοινή γνώμη. Η αρρωστημένη νοοτροπία, που τροφοδοτεί τέτοιες πράξεις, αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Για το λόγο αυτό είναι μείζονος σημασίας να διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη, με διαφάνεια, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στους δράστες των στυγερών εγκλημάτων».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.