ΥΠΕΞ: Η πρώτη αντίδραση για το θρίλερ με την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Μινσκ

“Πρωταρχικό μας μέλημα η ασφάλεια όλων των επιβατών”, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με το θρίλερ που εκτυλίχθηκε σήμερα με την πτήση που απογειώθηκε από την Αθήνα με προορισμό τη Λιθουανία, αλλά πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα, με εντολή του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μινσκ ώστε οι αρχές να συλλάβουν τον Ρόμαν Προτάσεβιτς, αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο-μπλόγκερ.

“Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με το αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους και προέβη σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Πρωταρχικό μας μέλημα η ασφάλεια όλων των επιβατών”, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στο twitter.

Το αεροσκάφος, που πετούσε πάνω από τη Λευκορωσία σε πτήση από την Αθήνα στο Βίλνιους, είχε σχεδόν φθάσει στη Λιθουανία όταν άλλαξε κατεύθυνση και συνοδεία μαχητικού οδηγήθηκε στο Μινσκ εν μέσω πληροφοριών ότι στο αεροσκάφος υπήρχαν εκρηκτικά, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε νωρίτερα ο διαδικτυακός ιστότοπος εντοπισμού πτήσεων και το BelTA.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ