Υπερψηφίστηκε ελληνική τροπολογία

Υπερψηφίστηκε ελληνική τροπολογία

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ (Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου) η τροπολογία που κατατέθηκε εγγράφως από την επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Κατερίνας Παπακώστα, σύμφωνα με την οποία οι χώρες-μέλη του ΟΣΕΠ, που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), καλούνται να υιοθετήσουν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την ασφάλεια του διαδικτύου, ώστε να υπάρχει μια κοινή θεσμική πλατφόρμα για συντονισμένη αντιμετώπιση και καταπολέμηση του Κυβερνοεγκλήματος.

Η συνεδρίαση έγινε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με θέμα: «Οι πόλεις των χωρών-μελών του ΟΣΕΠ: προβλήματα οικονομικής, περιβαλλοντικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ανάπτυξης».  Η τροπολογία κατατέθηκε από την κυρία Παπακώστα στο σημείο, κατά το οποίο συζητήθηκε η Έκθεση της Επιτροπής ‘’Νομικών & Πολιτικών Υποθέσεων’’, με θέμα: «Ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην ασφάλεια των πληροφοριών και του διαδικτύου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλευτή της ΝΔ, αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία για την ελληνική αντιπροσωπεία, καθώς όπως σημειώνεται είναι «μια από τις λίγες φορές, κατά τις οποίες, χώρες, που δεν ανήκουν στην Ε.Ε., συμφωνούν στην καταρχήν υιοθέτηση ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ