Υπέρ της εκλογής μουφτή υπό προϋποθέσεις ο Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου τάσσεται υπέρ της εκλογής μουφτή υπό προϋποθέσεις, τονίζοντας ότι “θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια την μουσουλμανική μειονότητα, ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων”.

Ο κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή ‘Τι λέει ο Νόμος’ στο κανάλι της Βουλής αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα και τους θρησκευτικούς λειτουργούς της, τόνισε ότι θα πρέπει “να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις πάνω στο σοβαρό ζήτημα του προσδιορισμού του εκλεκτορικού σώματος”.

“Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην Πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών, ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα” δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι μετά την ψήφιση του νόμου για προαιρετική εφαρμογή της σαρίας με προεδρικό διάταγμα, θα οριστούν οι δικονομικές αρμοδιότητες του μουφτή, ενώ θα ακολουθήσει σύσταση επιστημονικής επιτροπής, από νομικούς και ειδικούς, επί του ισλαμικού δικαίου.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “έχασε την ευκαιρία να μιλήσει σε Ευρωπαίους εταίρους”, ενώ ερωτηθείς εάν υπήρξε όφελος για τη χώρα μας, απάντησε ότι “είναι καλό να σπάνε οι πάγοι»”.

Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την κατάθεση ευνοϊκής νομοθετικής ρύθμισης για τις μετεγγραφές φοιτητών, με εισοδηματικά κριτήρια, τονίζοντας ότι θα μπορούν να φοιτούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, ενώ θα δοθεί δυνατότητα και για τους φοιτητές που είναι αδέλφια, να μπορούν φοιτούν στην ίδια πόλη.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ