Υπέρ της διεξαγωγής ιδρυτικού συνεδρίου στη ΝΔ ο Παναγιωτόπουλος

Υπέρ της διεξαγωγής ιδρυτικού συνεδρίου στη ΝΔ ο Παναγιωτόπουλος

 

Υπέρ της διεξαγωγής ιδρυτικού Συνεδρίου τάχθηκε ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Μπορεί να χρειαστεί και αυτό – ένα ιδρυτικό συνέδριο. Εάν με ρωτάτε προσωπικά, θα το ευχόμουν. Σας το λέω ευθέως» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

Πρόσθεσε ότι πιστεύει «σε μια αμφίπλευρη διεύρυνση της ΝΔ, όχι μόνο προς το Κέντρο, αλλά και προς τα δεξιά της. Χωρίς όμως να εγκαταλείπει τις βασικές αρχές του καραμανλισμού, με βάση τις οποίες ιδρύθηκε. Άρα, άνθρωποι που έχουν σχέση με τον φυλετισμό, με τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, δεν μπορούν να είναι κοντά μας. Αλλά άνθρωποι που ανήκουν στη δημοκρατική Δεξιά ή πρεσβεύουν τις αρχές του νεοσυντηρητισμού, ασφαλώς μπορούν να πυκνώσουν τις τάξεις της ΝΔ».

Παράλληλα, τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει ένα μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης που δεν θα έχει μόνο ως στόχο τη δημιουργία μιας νέας προεδρικής πλειοψηφίας για να βγάλουμε Πρόεδρο μόνο και να αποφύγουμε τις εκλογές. Αυτός δεν είναι στρατηγικός στόχος. Ο στρατηγικός στόχος θα πρέπει να είναι στην πολιτική ζωή και στην κοινωνία να είναι η ΝΔ εκείνη που θα διαμορφώσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση, τη μεταμνημονιακή περίοδο».

Την ίδια στιγμή ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας επισήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση ώστε να μην χρειαστεί η χώρα να προσφύγει στις κάλπες. «Θεωρώ ότι μπήκαμε σε μία φάση πάρα πολύ λεπτή, όπου η κάθε κίνηση που θα γίνεται θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και το πολιτικό σκέλος, διότι στόχος είναι η συγκρότηση μιας νέας προεδρικής πλειοψηφίας, η οποία θα δώσει ΠτΔ στο πρώτο τρίμηνο του 2015, ώστε να αποφύγει η χώρα την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Αυτό δεν σημαίνει πολιτικαντισμό ούτε συναλλαγή. Σημαίνει σωστό πολιτικό μέτρο και διάλογο με όλους και όχι νοοτροπία ότι αποφασίσαμε και δεν ρωτάμε κανέναν. Καλό είναι η κυβέρνηση να ακούει τους πάντες και να διαμορφώνει συνθέσεις που δεν θα καθυστερήσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Είμαι φανατικά υπέρ των μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν υπόβαθρο και θεμέλια στη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει στείλει ένα μήνυμα προς όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται προς τα δεξιά του, στο όνομα του αντιμνημονιακού αγώνα, για να συγκροτήσουν μια αντι-πλειοψηφία. Ένα μέτωπο που θα εμποδίσει την εκλογή ΠτΔ και θα μας οδηγήσει σε εκλογές, με καταστρεπτικά αποτελέσματα για τη χώρα και την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Θεωρώ απαραίτητο η κυβέρνηση, γύρω από τη Ν.Δ., να προχωρήσουμε σε μια προεδρική πλειοψηφία. Να συγκροτήσουμε μέσα στο Κοινοβούλιο μια τέτοια πρωτοβουλία, όχι μόνο η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και άλλες δυνάμεις».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ