Υφαντής στον Realfm 97,8: Θα κορυφωθεί η κριτική του Ερντογάν στην αντιπολίτευση

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Υφαντής, δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «ο κ. Κιλιντσάρογλου ήταν η πιο επισφαλής επιλογή για την αντιπολίτευση πριν από τους σεισμούς. Και τότε τα πράγματα στις δημοσκοπήσεις εμφανίζονταν οριακά, δεν ήταν “καμένος από χέρι”».

«Ήταν ο πιο αδύναμος απέναντι στον Ερντογάν. Το πρόβλημα προέκυψε με την καταδίκη Ιμάμογλου και το ρίσκο η αντιπολίτευση να μείνει χωρίς υποψήφιο μία ή δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές με μια νέα απόφαση του δικαστηρίου. Τώρα αυτά είναι παρελθόν. Δημοσκοπικά φαίνεται να προηγείται και προηγείται σημαντικά και είναι αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο παραγόντων. Ο ένας είναι ο σεισμός, του οποίου η διαχείριση κατέδειξε την κούραση του Ερντογάν και το δεύτερο είναι ότι φαίνεται να είναι ώριμη η τουρκική κοινωνία για μια αλλαγή μετά από 20 χρόνια» περιέγραψε.

«Τελικά έστω και με την μορφή ανεξάρτητων βουλευτών σε διάφορες επαρχίες θα έχουμε υποψήφιους. Αν δεν έχουμε θα είναι μια πρωτοφανής εξέλιξη» σχολίασε ο κ. Υφαντής.

«Θα κορυφωθεί η κριτική του Ερντογάν στην αντιπολίτευση για συνεργασία με τις κουρδικές πολιτικές δυνάμεις» συμπλήρωσε. «Η τουρκική ατζέντα δεν έχει αλλάξει, δεν έχουμε στροφή στις απαιτήσεις» τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ