Ξυδάκης: Ο νέος που “κάνει το κομμάτι του” με το ταχύπλοο, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη σημαία που έβαλε

“Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί ακόμα. Καλό είναι να μην κλιμακώνουμε εμείς τις προκλήσεις σε μία εποχή που έχουμε ένταση και καλό είναι να απαντούμε σοβαρά και σθεναρά στις προκλήσεις της άλλης πλευράς. Αυτή είναι η γενική γραμμή. Να μην φτάσουμε πάλι στη δεκαετία του ’90 που έκαναν πολιτική συνόρων οι κοινοτάρχες και φθάσαμε στο θλιβερό επεισόδιο των Ιμίων”, δήλωσε ο Νίκος Ξυδάκης, αναφορικά με τις σημαίες που ύψωσαν τρεις νέοι σε βραχονησίδες.

Μιλώντας στον Focus FM, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως “είναι πιο περίπλοκο το ζήτημα με τους Τούρκους, από το να πάει ένας θερμόαιμος νέος ή ένας κοινοτάρχης και να αναρτά σημαίες σε μία έρημη βραχονησίδα, που δεν έχει ούτε ένα βοσκό επάνω” τόνισε ο κ. Ξυδάκης συμπληρώνοντας: “Χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία. Πρέπει να αποβλέπουμε στο μέσο μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας, κι όχι σε μία στιγμιαία εκδήλωση πρόσκαιρου ενθουσιασμού. Ο νέος που “κάνει το κομμάτι του” με το ταχύπλοο, δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη σημαία που έβαλε, θα το κάνει το λιμενικό ή το πολεμικό ναυτικό. Δεν μπορεί να αναλαμβάνει την εξωτερική πολιτική ένας άνθρωπος με τις δικές του ενέργειες. Χρειάζονται συλλογικότητες, νομιμοποίηση και θεσμικό πλαίσιο. Μπορεί κάθε νεαρός να κάνει γύρα σε φυλασσόμενες συνοριακές περιοχές και να βγάζει selfie με τον καφέ στο χέρι;”

“Είναι ελληνικό το έδαφος, αλλά πρέπει να είμαστε σε μία γραμμή καταλαγής και ηρεμίας. Υπάρχει μια σκιά, υπάρχει ένα “γκριζάρισμα” από πλευράς των Τούρκων. Το να προκαλούμε με λεονταρισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να υποστηριχθούν από αυτόν που το ξεκινάει… Οποιοσδήποτε βάλει μια σημαία μετά θα σηκωθεί και θα φύγει και μετά θα πρέπει να πάει το ελληνικό κράτος και ο στρατός και να συμμαζέψει τις “σαχλαμάρες”. […] “Δεν είναι να παίρνεις μια σημαία και να την κουνάς στα μάτια του Τούρκου και μετά να σηκώνεσαι να φεύγεις και να τρέχει η ακταιωρός και η φρεγάτα” είπε. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ