Ξυδάκης: Η ανασκαφή της Αμφίπολης είχε στοιχεία σόου – ΒΙΝΤΕΟ

Για καταχρηστική προβολή των ανασκαφών της Αμφίπολης έκανε λόγο ο Νίκος Ξυδάκης με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό εύρημα με τεράστιο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

«Ο τρόπος που έγινε η ανασκαφή και πλασαρίστηκε η ανακάλυψη είχε στοιχεία καταχρηστικά και στοιχεία σόου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού τονίζοντας πως αντίστοιχη προβολή δεν υπήρξε ούτε στις ανασκαφές στην Βεργίνα.

Δείτε το βίντεο του Mega:

 

 

Επίσης ο κ.Ξυδάκης είπε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να διεκδικήσει δικαστικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο η κυβέρνηση

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική» και πρόσθεσε ότι το πόρισμα της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν είναι τμήμα της νομικής γνωμάτευσης για το θέμα που παραδίδει σταδιακά το δικηγορικό γραφείο Ρόμπερτσον-Πάλμερ.

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε δίκες για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής Υπουργός και τόνισε ότι «το κλίμα αλλάζει σιγά-σιγά», όμως απαιτείται «επίμονη δουλειά σε χαμηλό επίπεδο».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Βούτσης: Αποκλείουμε το ενδεχόμενο εκλογών και δημοψηφίσματος- ΒΙΝΤΕΟ

Πόσο κοστίζει η BMW του Δραγασάκη

Exit mobile version