Χριστοδουλοπούλου: Το κράτος ήταν απροετοίμαστο για τις έκτακτες μεταναστευτικές ροές

Τον κίνδυνο να καταρρεύσουν οι δομές από την αθρόα μεταναστευτική εισροή στη χώρα μας επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, τονίζοντας ότι αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά θα αυξηθεί δραματικά το πρόβλημα.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου χαρακτήρισε «επιτακτική ανάγκη» την ψήφιση των δύο διατάξεων και της τροπολογίας που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίες προβλέπουν παράκαμψη διαγωνιστικών διαδικασιών ώστε να γίνουν έκτακτες προσλήψεις προσωπικού, αλλά και μετακινήσεις δημοτικών αστυνομικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα και ευέλικτα το μείζον πρόβλημα της αθρόας μεταναστευτικής εισροής.

Υποστήριξε ακόμα ότι το κράτος ήταν απροετοίμαστο να αντιμετωπίσει τις έκτακτες μεταναστευτικές ροές, που όπως είπε χαρακτηριστικά, στο βόρειο Αιγαίο αυξήθηκαν κατά 206% και στο νότιο κατά 500%.

«Είμαστε έκθετοι απέναντι στη ΕΕ για τους ανύπαρκτους και υποβαθμισμένους χώρους φιλοξενίας», ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες μεταναστευτικές ροές, με αποτέλεσμα «να υπάρχει χρηματοδοτικό κενό το οποίο καλείται η σημερινή κυβέρνηση να καλύψει».

«Υπάρχουν έκτακτες ανάγκες στα νησιά μας και είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ανθρώπινες υπηρεσίες. αλλά και να σεβαστούμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλιώς θα κληθούμε να πληρώσουμε πρόστιμα», κατέληξε η αναπληρώτρια υπουργός.

 

Διαβάστε επίσης:

Για μια δήλωση του Βαρουφάκη… – ΦΩΤΟ

Επίθεση του Θεοχάρη στον Μουρούτη από το βήμα της Βουλής – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ