Χριστοδουλάκης: Θετική η παρουσία του Σημίτη

Χριστοδουλάκης: Θετική η παρουσία του Σημίτη

Ο πρώην υπουργός, Νίκος Χριστοδουλάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή την κίνηση των 58.

«Ο κόσμος ξέρει πως έχουμε δράσει στο παρελθόν σε συγκεκριμένες καταστάσεις», ανέφερε αρχικά ο κ. Χριστοδουλάκης και συνέχισε:

«Δεν συμφωνώ ότι τα κόμματα έτσι, συλίβδιν είναι υπεύθυνα. Μετά το 1945 η έννοια της συλλογικής ευθύνης δεν υπάρχει. Την εποχή Σημίτη θα πρέπει να την κρίνουμε συνολικά».

«Έγιναν λάθη, έγιναν και παραλείψεις. Από εκεί και πέρα, έγιναν και εντυπωσιακά πράγματα. Η ένταξη στην ΟΝΕ και η ανόρθωση της οικονομίας, η απασχόληση, τα δημόσια έργα και οι υποδομές. Η οικονομία μπήκε σε νέα βάση ασχέτως των προβλημάτων που αντιμετώπισε αργότερα», πρόσθεσε.

«Όλα αυτά είναι ατομικές ευθύνες», ο κ. Χριστοδουλάκης, σε ερώτηση για τα σκάνδαλα της εποχής Σημίτη.

«Η παρουσία του Σημίτη μπορεί να παίξει έναν πολύ θετικό ρόλο στην ανασύσταση της κεντροαριστεράς, γιατί οι παρακαταθήκες της εποχής Σημίτη είναι παρακαταθήκες της ένταξης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια», σχολίασε ακόμα.

«Η Ελλάδα μπήκε με το σπαθί της στην ΟΝΕ, όταν οι άλλες χώρες αγωνιούσαν για το πώς θα μπούνε. Αυτή η τομή είναι μια παρακαταθήκη η οποία ούτε διαγράφεται, ούτε ανατρέπεται», πρόσθεσε.

«Είναι μια συμπαγής κραυγή αγωνίας για την ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς. Θα γίνει η ανασυγκρότηση χωρίς προαπαιτούμενα. Θα ήθελα να καταλύσει αυτή η διαδικασία και έναν διάλογο και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να αποτελέσει μια εστία συζητήσεων και προβληματισμών. Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ ανοιχτά», είπε για την «Ελιά».

«Στην Ελλάδα υπάρχει υπερπαραγωγή πολιτικών εγωισμών. Ο κίνδυνος αυτός ελλοχεύει σε κάθε νέα πρωτοβουλία», σχολίασε ο κ. Χριστοδουλάκης, σχετικά με το θέμα της ηγεσίας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ