Ξενογιαννακοπούλου στον Realfm 97,8: Θα έπρεπε η Αναθεώρηση να ήταν πολύ πιο τολμηρή

“Πιστεύω ότι θα έπρεπε η Αναθεώρηση αυτή να ήταν πολύ πιο τολμηρή, όπως ήταν οι αρχικές προτάσεις που είχε καταθέσει πριν από τις εκλογές η τότε πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και να είχε αποτελέσει μία μεγαλύτερη δημοκρατική και κοινωνική τομή”, είπε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο. 

“Δυστυχώς, αυτό δεν επιτεύχθηκε, υπάρχουν κάποια σημεία που φάνηκε να υπάρχει μία ευρύτερη συναίνεση όπως η αναθεώρηση του άρθρου 86, που αυτό σίγουρα είναι ένα θετικό με την έννοια ότι έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη της μεγαλύτερης διαφάνειας και της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει στον πολιτικό κόσμο”, δήλωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε:

“Η δική μας διαφωνία είναι ότι καλύπτει με το παλιό σύστημα τους υπουργούς όταν είναι για αδικήματα που γίνονται κατά την άσκηση των καθηκόντων, αλλά όχι αδικήματα που γίνονται επ ευκαιρία των καθηκόντων, με πολύ χαρακτηριστικό το θέμα της δωροδοκίας. Εμείς είπαμε στη Βουλή ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η δωροληψία, η παθητική δηλαδή δωροδοκία, είναι μέσα στα καθήκοντα του υπουργού. Νομίζω ότι είναι κάτι αυτονόητο και σαφές και έχει και άμεση πρακτική σημασία, καθώς η απόρριψη αυτής της ερμηνευτικής δήλωσης μπορεί να οδηγήσει την ομολογία στο να παραγράψει αδικήματα για σκάνδαλα που είναι τώρα σε εξέταση, όπως είναι το θέμα της Novartis”.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος πρέπει να έχει αυξημένη νομιμοποίηση… Δεν μπορεί να βγαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εκφράζει την ενότητα του λαού να είναι κάτω από 151 ψήφους. Αυτή τη στιγμή μπορεί να βγει και με 120 ψήφους Πρόεδρος της Δημοκρατίας… Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο αυτό που έκαναν γιατί δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο το σήμερα”, σημείωσε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ