Ξενογιαννακοπούλου στον Realfm 97,8 για ασφαλιστικό: Το σύστημα είναι βιώσιμο μέχρι το 2070

“Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι σε όλη αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία που θέλει να φέρει η κυβέρνηση. Σας θυμίζω ότι προεκλογικά είχαμε αναδείξει ότι υπάρχει μια τέτοια κρυφή ατζέντα και τότε είχε βγει η ΝΔ ως αντιπολίτευση και το είχε διαψεύσει” δήλωσε για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Σε μια περίοδο κρίσης και πανδημίας όλες οι εκτιμήσεις από τους ειδικούς μιλούν για ένα κόστος που ξεπερνά τα 55 δισ. και βέβαια το ερώτημα είναι ποιος θα σηκώσει αυτό το κόστος κι αν χρειάζεται. Εμείς θεωρούμε όχι μόνο ότι δεν χρειάζεται αλλά θα δημιουργήσει και πρόβλημα στην ίδια τη λειτουργία του συστήματος ασφάλισης” πρόσθεσε.

“Ο ίδιος ο κ. Τσακλόγλου αναγκάστηκε να ομολογήσει στη Βουλή μετά από δική μας πίεση ότι το σύστημα είναι βιώσιμο μέχρι το 2070, έπειτα από αναλογιστική μελέτη που είχε κάνει ο πρώην υπουργός ο κ. Βρούτσης. Άρα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μια πίεση βιωσιμότητας του συστήματος. Και από την άλλη πλευρά, είναι σαφές ότι το κόστος θα το πληρώσουν οι φορολογούμενοι, ενδεχομένως μπορεί να οδηγήσει και σε μείωση συντάξεων και κυρίως ο κ. Τσακλόγλου ομολόγησε στη Βουλή ότι όλη αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην εκμετάλλευση τελικά των αποθεματικών των ταμείων και μάλιστα από πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες χωρίς καμία ασφαλιστική δικλείδα ότι αυτά τα κεφάλαια δεν θα φύγουν για το εξωτερικό” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ