Χατζηδάκης: Ο παράγων πολιτικό κόστος δεν πρέπει να υπάρχει

Χατζηδάκης: Ο παράγων πολιτικό κόστος δεν πρέπει να υπάρχει

«Αυτήν την περίοδο, ο παράγων πολιτικό κόστος δεν πρέπει να υπάρχει. Η μόνη παράμετρος είναι το πατριωτικό μας καθήκον», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την Έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum για την Ανταγωνιστικότητα, που ανακοινώθηκε σήμερα.

«Η Έκθεση αναγνωρίζει την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ξεχωρίζουν η αγορά εργασίας, αλλά και η αγορά αγαθών, στην οποία το υπουργείο Ανάπτυξης είχε σημαντικό ρόλο», τονίζει ο πρώην υπουργός.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε ότι «η ίδια η Έκθεση σημειώνει ότι οι προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές αρχίζουν να αποδίδουν. Ωστόσο το ζήτημα είναι ευρύτερο. Τόσο λόγω προβλημάτων που υφίσταντο πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, όσο και λόγω των συνεπειών της ίδιας της κρίσης (πλήγμα στο τραπεζικό σύστημα, πρόβλημα ρευστότητας κλπ). Άρα, το βασικό μήνυμα είναι πως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Οι δημαγωγικές εξαγγελίες της αντιπολίτευσης κάνουν επιφυλακτικούς τους επενδυτές και θέτουν σε κίνδυνο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Ο δρόμος είναι ένας: συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική και πιο ελκυστική σε επενδύσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ